Αυτά είναι τα τεχνικά επιτελεία όλων των Εθνικών μας ομάδων

Με την επίσημη έναρξη της συνεργασίας της με τον Τζον Φαν 'τ Σιπ, τον Κώστα Κωνσταντινίδη και τον Τάκη Φύσσα, η ΕΠΟ ανακοίνωσε τα τεχνικά επιτελεία όλων των Εθνικών μας ομάδων.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρόντων τoυ εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Χέρμπερτ Χούμπελ και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Η Ε.Ε. έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής κ. Κώστας Κωνσταντινίδης αναλαμβάνει τη θέση του τεχνικού διευθυντή των Εθνικών Ομάδων.

Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής κ. Τάκης Φύσσας αναλαμβάνει τη θέση του αθλητικού διευθυντή της Εθνικής Ανδρών.

Η τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών ανατίθεται στον Ολλανδό τεχνικό κ. Τζον Φαν’τ Σιπ, με συνεργάτες του τον Ολλανδό κ. Άρον Βίντερ και τον Ελληνοαυστραλό κ. Μιχάλη Βαλκάνη. Η διάρκεια του συμβολαίου του νέου τεχνικού τιμ ολοκληρώνεται με τη λήξη της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Ενεκρίθη η εισήγηση της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων για την πρόσληψη προπονητών των Εθνικών Ομάδων:

Εθνική Ελπίδων:
Προπονητής: Γιάννης Γκούμας
Βοηθός προπονητή: Μιχάλης Ιορδανίδης
Προπονητής τερματοφυλάκων: Φάνης Κατεργιαννάκης
Γυμναστής: Νεκτάριος Πανταζής

Εθνικών Νέων:
Προπονητής: Νίκος Κεχαγιάς
Βοηθός προπονητή: Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης
Προπονητής τερματοφυλάκων: Κωνσταντίνος Καμπόλης
Γυμναστής: Νικόλαος Καρύδας

Εθνική Παίδων:
Προπονητής: Αναστάσιος Θέος
Βοηθός προπονητή: Μάρκος Δήμος
Προπονητής τερματοφυλάκων: Μιχάλης Ξημεράκης
Γυμναστής: Άγγελος Ζαζόπουλος

Εθνικές Ομάδες Γυναικών:
Προπονητής Εθνικής Γυναικών: Αντώνης Πριόνας
Προπονήτρια Εθνικών Ομάδων Νεανίδων-Κορασίδων: Κατερίνα Φαλίδα
Βοηθός προπονητή: Γεώργιος Παπακώστας
Γυμναστής: Δημήτρης Μπατσίλας

Λύεται η συνεργασία και καταγγέλλονται οι συμβάσεις των κ.κ. Άγγελου Αναστασιάδη, Άγγελου Μπασινά, Στέλιου Γιαννακόπουλου, Απόστολου Τερζή και Λεωνίδα Δημητρακόπουλου.

Ενεκρίθη η προκήρυξη πρωταθλήματος 2019-20 της Super League 1, βάσει της οποίας στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 στη Super League 2 θα υποβιβαστεί απευθείας μία (1) ομάδα, με αντίστοιχη άνοδο της πρωταθλήτριας της Super League 2, ενώ μία ακόμα θέση στη Super League 1 θα κριθεί σε διπλό αγώνα μπαράζ μεταξύ της προτελευταίας ομάδας της SL1 και της δευτεραθλήτριας της SL2.

Απαλείφεται εν συνόλω από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου το άρθρο 30 που αφορά σε ζητήματα πολυιδιοκτησίας Π.Α.Ε., δεδομένου ότι το θέμα άπτεται των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ενώ υπάρχει σχετική ρητή διάταξη και στο Ν.2725/99.

Αναβάλλεται έως τις 05 Αυγούστου η έγκριση του Πειθαρχικού Κώδικα, του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, του Δικονομικού Κανονισμού, του Κανονισμού Λειτουργίας του Διαιτητικού Δικαστηρίου και του Κώδικα Δεοντολογίας.
Η απόφαση αναβολής της έγκρισης των ανωτέρω κανονισμών ελήφθη μετά από εισήγηση του προέδρου της Ε.Π.Ο. κ. Ε. Γραμμένου, στο πνεύμα της καλής θέλησης και συνεργασίας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί για το περιεχόμενό τους, αλλά και με σαφή υπόμνηση του προέδρου της Ε.Π.Ο. στο καθεστώς του αυτοδιοίκητου. Οι ανωτέρω κανονισμοί θα σταλούν στον Υφυπουργό εντός της ημέρας.

Στη σχετική τοποθέτησή του προς τα μέλη της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA/UEFA κ. Χέρμπερτ Χούμπελ ανέφερε:

«Η αναβολή της έγκρισης του Κανονισμού Ιδιότητας και Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών αποτελεί απόφαση της FIFA, καθώς οι κανονισμοί θα απαιτήσουν περαιτέρω συζήτηση μεταξύ FIFA, FIFPro, Ε.Π.Ο., Super League 1, Super League 2 και Π.Σ.Α.Π.
Η απόφαση για την αναβολή της έγκρισης των πειθαρχικών κανονισμών αποτελεί ισχυρή σύσταση της UEFA, δεδομένου ότι υφίστανται ορισμένα ανοικτά ζητήματα μεταξύ της UEFA και της Ε.Π.Ο.
Το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου πρέπει να διασφαλιστεί και είναι αδιαμφισβήτητο ότι όλοι οι κανονισμοί της Ε.Π.Ο. εμπίπτουν καθαρά και αποκλειστικά στην ευθύνη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας».

Ενεκρίθησαν οι κανονισμοί προπονητών, σχολών προπονητών, grassroots, εισδοχής νέων μελών, ασφάλειας και γηπέδων και ερασιτεχνικών σωματείων".