Συνελήφθη για διαφθορά ο Πλατινί

Άλλη μία μαύρη σελίδα στην γεμάτη σκάνδαλα "παραγοντική καριέρα" του Μισέλ Πλατινί!
Ο πρώην πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στο πλαίσιο των ερευνών για τον τρόπο ανάθεσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ, από την ομάδα καταπολέμησης της Διαφθοράς της Δικαστικής αστυνομίας (OCLCIFF).
Ο Πλατινί καθαιρέθηκε από την προεδρία της ΟΥΕΦΑ λόγω της παράτυπης, όπως αποδείχθηκε, πληρωμής 1.700.000 ευρώ από τον Ζεπ Μπλάτερ το 2011, τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές που κέρδισε ο Ελβετός παράγοντας. Παράλληλα, τιμωρήθηκε με τέσσερα χρόνια απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη σύλληψη αφορά παρατυπίες στον τρόπο ανάθεσης του Μουντιάλ στο Κατάρ τον Δεκέμβριο του 2010.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Γαλλικής "L' Equipe", ο Πλατινί κλήθηκε να καταθέσει αρχικά ως μάρτυρας για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Όταν έφτασε στα γραφεία της ομάδας καταπολέμησης της Διαφθοράς, μαζί με τον δικηγόρο του, Ουιλιάμ Μπουρτόν, ερωτήθηκε για το ρόλο που είχε στην ανάθεση των Μουντιάλ του 2018 και του 2022 στη Ρωσία και το Κατάρ αντίστοιχα.
Στη συνέχεια, αποφασίστηκε να τεθεί υπό κράτηση, με το δημοσίευμα να αναφέρει πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γάλλος πρώην πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ βρέθηκε στο στόχαστρο των διωκτικών Αρχών, αφού οι κινήσεις του παρακολουθούνται αρκετό διάστημα.