Η κίνηση ανθρωπιάς του Μίλνερ στην παρέλαση της Λίβερπουλ

Αν υπάρχει βραβείο ανθρωπιάς, σεβασμού και εκτίμησης, τότε ο Τζέιμς Μίλνερ το παίρνει άνευ αγώνα. Δείτε τι έκανε ο αρχηγός της Λίβερπουλ στην παρέλαση της Πρωταθλήτριας Ευρώπης.
Ο θρίαμβος της Λίβερπουλ στη Μαδρίτη οδήγησε περίπου το 1 εκατομμύριο οπαδούς της ομάδας στους δρόμους της πόλης στην υποδοχή των "Ρεντς" που απόλαυσαν την παρέλαση για το κλείσιμο της σεζόν 2018/19. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ και ο Ντιβόκ Οριγκί ήταν οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης με την Τότεναμ στο Μετροπολιτάνο, ο Τζέιμς Μίλνερ όμως κέρδισε τις εντυπώσεις στο parade με μια φανταστική κίνηση που δείχνει ότι πέρα από εξαιρετικός επαγγελματίας και καλός ποδοσφαιριστής, είναι και ένας σπουδαίος άνθρωπος.
Λίγο μετά τις 20:00 και αφού η παρέλαση ολοκληρωνόταν, ο αρχηγός της Λίβερπουλ ζήτησε από τον οδηγό του πούλμαν να σταματήσει έξω από μια συγκεκριμένη κατοικία. Εκεί ζει ο 53χρονος Άντριου Ντιβάιν, ένας οπαδός της ομάδας που βρέθηκε το 1989 στο Χίλσμπορο και έκτοτε βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Ο Μίλνερ και ο Ντιβάιν γνωρίζονται από τις επισκέψεις του δεύτερου στο προπονητικό κέντρο στο Μέλγουντ, γι' αυτό και ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής ήξερε πως αυτή ήταν μια απόφαση που έπρεπε να πάρει.
Μόλις το λεωφορείο σταμάτησε, ο Μίλνερ είδε τον Ντιβάιν στον κήπο του σπιτιού του, πήγε στην άκρη του... καταστρώματος, άρπαξε το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ και το κούνησε προς το μέρος του πιστού οπαδού της Λίβερπουλ που στα 22 του χρόνια εργαζόταν σε ταχυδρομείο. Τότε, το 1989 ήταν τυχερός γιατί επιβίωσε στο Χίλσμπορο, αλλά άτυχος γιατί η ζωή του άλλαξε μια για πάντα.
Ο θώρακάς του διαλύθηκε, ο εγκέφαλός του υπέστη σοβαρή ζημιά από έλλειψη οξυγόνου, οι γιατροί τον έβαλαν σε μονάδα εντατικής θεραπείας και δεν του έδιναν πολλές πιθανότητες να επιβιώσει. Τελικά τα κατάφερε και 30 χρόνια μετά ο αρχηγός της αγαπημένης του ομάδας δεν τον ξέχασε...
ΠΗΓΗ: sport24.gr