Ροδόλφο Μπορέλ: Από τον Ηρακλή, στον πάγκο των πρωταθλητών Αγγλίας

Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε το back to back στην Premier League, κατακτώντας στο… νήμα τον τίτλο από την Λίβερπουλ, συγκεντρώνοντας 98 βαθμούς. Πως συνδέεται ο Ηρακλής με την τεράστια επιτυχία του Αγγλικού συλλόγου;
Τι μπορεί να συνδέει την πρωταθλήτρια της Premier League, Μάντσεστερ Σίτι και τον «χίλιο-ταλαιπωρημένο» Ηρακλή ;
Η απάντηση βρίσκεται στο όνομα του βοηθού του Πεπ Γκουαρδιόλα, Ροντόλφο Μπορέλ. Ο 48χρονος Ισπανός βρίσκεται στο πλευρό του Γκουαρδιόλα τα τελευταία τρία χρόνια, έχοντας πανηγυρίσει μαζί του δύο πρωταθλήματα Premier League.
Ο Μπορέλ δεν απλά ένα μέλος του τεχνικού τιμ της Σίτι καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστώνουν στον πολύπειρο τεχνικό, την αναμόρφωση του Αγγλικού συλλόγου. Άλλωστε στην προσπάθεια του ο Γκουαρδιόλα να δημιουργήσει μια νέα Μπαρσελόνα επί Αγγλικού εδάφους, επιστράτευσε αρκετούς πρώην Καταλανούς.
Μεταξύ αυτών και ο 48χρονός τεχνικός που στο παρελθόν συνεργάστηκε με τον Λιονέλ Μέσι στις ακαδημίες της «Μασία». Συγκεκριμένα ο Μπορέλ για παραπάνω από δέκα χρόνια αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι του τεχνικού τιμ των ακαδημιών της Μπαρσελόνα.


Το «αντίο» στην Μπαρσελόνα και το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη...

Το 2008 όμως ο πολύπειρος προπονητής, πήρε την ηρωική απόφαση να αφήσει την Ισπανία και την Μπαρσελόνα για να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη και στον Ηρακλή. Ακούγοντας την παρότρυνση του τότε τεχνικού των «Κυανόλευκων», Άγχελ Πεντράθα.
Ο Ροντόλφο Μπορέλ έγινε ο άμεσος συνεργάτης του Πεντράθα στον πάγκο του Γηραιού, με τους δύο τους να συνεργάζονται μέχρι και τον Νοέμβριο του 2008, όταν ο Πεντράθα αποχώρησε από τον Ηρακλή. Με τον 48χρονο Ισπανό να καλείται να οδηγήσει τους «Κυανόλευκους» ως υπηρεσιακός προπονητής.
Κατάφερε να δώσει μόλις τρία παιχνίδι ως πρώτος προπονητής του Ηρακλή ώσπου, αποχώρησε και πάλι για την αγαπημένη του Μπαρσελόνα.


Το κάλεσμα Μπενίτεθ και η Αγγλία...

Ο Μπορέλ επέστρεψε το 2009 στην Ισπανία αλλά δεν παρέμεινε για πολύ καθώς έκανε αποδεχτή την πρόταση, Μπενίτεθ και ανέλαβε τα τμήματα υποδομής της Λίβερπουλ.
Στο Μέρσεϊσάιντ παρέμεινε για τέσσερα χρόνια, βοηθώντας στον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών. Στην συνέχεια είπε το «ναι» στην Μάντσεστερ Σίτι και πήρε θέση στο πλευρό του Γκουαρδιόλα.
Ο προπονητής της Σίτι, έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Μπορέλ, δίνοντάς του σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία της ομάδας, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει επαινέσει την δουλεία του 48χρονου τεχνικού.
ΠΗΓΗ: bluearena.gr