Ψηφίστηκε η αναδιάρθρωση από την Βουλή

Η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών είναι γεγονός, αφού την Δευτέρα (13/05) η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε κατά πλειοψηφία την περίφημη αναδιάρθρωση.
Έτσι περνάμε οριστικά σε μια νέα εποχή για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, με λιγότερες ομάδες στην κάθε κατηγορία.
Για να περάσει η επίμαχη τροπολογία από τη Βουλή, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις και διαξιφισμοί.
Με την τροπολογία περί αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου από τη σεζόν 2019-2020 θα είναι τρία: Η Super League 1 (με 14 ομάδες), η Super League 2 (με 12 ή 14 ομάδες) και η Football League (με 14 ομάδες), που γίνεται το τρίτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα.
Η Super League 2 και η Football League θα διοργανώνονται από το φορέα που διοργανώνει σήμερα τη Football League. O φορέας αυτός αναλαμβάνει την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των δύο πρωταθλημάτων (εξαιρούνται οι ομάδες που έχουν ήδη τηλεοπτικό συμβόλαιο).
Η Super League 2 και η Football League» θα έχουν κοινό Δ.Σ. στο οποίο θα μετέχουν όλα τα μέλη της Super League 2 και τέσσερα από τις ΠΑΕ της Football League. O πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος θα προέρχονται από τη Super League 2.
Τέλος, μειώνονται τα όρια του ελάχιστου μετοχικού κεφαλαίου των ΠΑΕ των τριών επαγγελματικών κατηγοριών.
Απομένει πλέον, να αποφασίσουν οι λίγκες για το μοντέλο διεξαγωγής των νέων πρωταθλημάτων, δηλαδή αν θα έχουν πλέι οφ – πλέι άουτ ή κάποιον επιπλέον γύρο. Αυτό θα συμβεί μέσα στον Μάιο.
(Με πληροφορίες από Σπορ FM 94.6)