Ο Γιάννης Λουκίνας στο Campion.gr!

Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε στο Campion.gr ο Γιάννης Λουκίνας! Ο πρώην επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα και του Ηρακλή και νυν του Πλατανιά, μας μίλησε για τις πρώην ομάδες του, για την τωρινή του ομάδα και την φετινή σεζόν, τα μπαράζ και τον Γιάννη Τάτση. Βεβαίως μιλήσαμε μαζί του και για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων.

Γιάννη με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, ο Πλατανιάς έδειξε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Μετά τα μπαράζ τι γεύση σας άφησε η σεζόν;
Η αλλαγή έγινε δέκα ημέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, οπότε ο κόουτς δεν μπορούσε να αλλάξει πολλά. Το μόνο που μπορούσε να κάνει και το έκανε στο χίλια τις εκατό είναι να δουλέψει και να βάλει την δικιά του φιλοσοφία κάτι που κατάφερε κατά πολύ. Τα μπαράζ μας αφήνουν γλυκόπικρη γεύση γιατί φτάσαμε 1 λεπτό μακριά από το να κάνουμε κάτι που κάνεις δεν το πίστευε, εκτός φυσικά από εμάς. Δεν χωράει όμως στενοχώρια, το ποδόσφαιρο το έχει αποδείξει ότι κρύβει συγκινήσεις μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Εμείς μένουμε στη φοβερή προσπάθεια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, που αν θέλετε κέρδισε και όλο τον φίλαθλο κόσμο που παρακολούθησε αυτά τα ματς.

Ο διαιτητής Κομίνης πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε; Έδωσε στους αντιπάλους σας ένα ανύπαρκτο πέναλτι.
Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι, νομίζω ήδη έχουν ειπωθεί πολλά και κυρίως ο καθένας είδε και μπορεί να έχει άποψη.



Εσύ με την μεταγραφή σου στην ομάδα των Χανίων "βρήκες" τον εαυτό σου. Ήσουν ένας από τους κορυφαίους του πρωταθλήματος. Τι ήταν αυτό που άλλαξε;
Για μένα δεν άλλαξε κάτι όσο αφορά την δουλειά μου. Δουλεύω καθημερινά για το ποδόσφαιρο, αγαπάω αυτό που κάνω και παρόλες τις δυσκολίες που έχω περάσει και πιστέψτε με είναι πολλές, ξέρω πως μόνο με τη καθημερινή δουλειά μπορώ να κερδίσω πράγματα. Σίγουρα άλλαξε η ψυχολογία μου γιατί ήρθα σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον και είδα ανθρώπους να έχουν όρεξη και αγάπη γι' αυτό που κάνουν και συνάντησα ένα ωραίο κλίμα γενικά στην ομάδα, οπότε αυτό βγήκε και στον αγωνιστικό χώρο.



Με τον ΠΑΣ γιατί δεν "ταίριαξες";
Κάποια στιγμή φτάσαμε να είμαστε 8 επιθετικοί στην ομάδα, η αλήθεια είναι, όπως αποδείχθηκε με τα ελάχιστα γκολ που βάλαμε και οι 8 μαζί, μάλλον κανείς δεν "ταίριαξε" με τον ΠΑΣ φέτος. Η αλήθεια είναι ότι από τις πρώτες μέρες πριν καν ξεκινήσει η προετοιμασία, κατάλαβα ότι δεν υπολογιζόμουν ιδιαίτερα κάτι που με έκανε να αναρωτιέμαι τον λόγο που με πήραν για να έρθω στην ομάδα. Παρόλα αυτά δεν κρατάω καμία κακία σε κανέναν. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Άξιζε τον υποβιβασμό ο ΠΑΣ; Τι οδήγησε την ομάδα εκεί;
Δεν είμαι αρμόδιος να πω τι φταίει και έπεσε ο ΠΑΣ. Οι άνθρωποι που είναι μέσα στην ομάδα τόσα χρόνια ξέρουν καλύτερα.

Ένα σχόλιο για τον Γιάννη Τάτση;
Ο κόουτς έχει πολύ μέλλον. Είναι πραγματικά καλός προπονητής, δουλεύει πάρα πολύ, έχει ιδέες και εκτός από όλα τα αγωνιστικά είναι πρώτα από όλα καλός άνθρωπος. Ενδιαφέρεται για τους παίκτες του και σε ανθρώπινο επίπεδο, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όπου ήταν λένε τα καλύτερα. Και εδώ στα Χανιά και από την περσινή περίοδο που ήταν βοηθός στον ΑΟΧ Κισσαμικό, αλλά ακόμα και στα Γιάννενα όσο ήμουν άκουγα τα καλύτερα για τον χαρακτήρα του αλλά και για τη δουλειά του.

Την επόμενη σεζόν θα βρίσκεσαι στον Πλατανιά;
Δεν ξέρω ακόμα το συμβόλαιό μου λήγει, θα συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες.



Με τον Ηρακλή σε ποιό στάδιο βρισκόσαστε; Πάντως πολλοί είναι αυτοί που σε επαινούν για την στάση σου.
Με τον Ηρακλή είναι μεγάλο το θέμα. Η αλήθεια είναι ότι από το μέρος μου έδειξα ότι σέβομαι την ομάδα.

Ποιές είναι οι προσωπικές σου φιλοδοξίες;
Αυτό που εύχομαι για όλους αλλά και για μένα προσωπικά, είναι να είμαι υγιής για να μπορώ να δουλεύω καθημερινά και να βγάζω αυτή τη δουλειά στο γήπεδο. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο να κάνω στο γήπεδο είναι να σκοράρω και εύχομαι να το κάνω όσο πιο συχνά γίνεται.

Σχετικά με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, πιστεύεις ότι η μείωση των ομάδων είναι η λύση στο πρόβλημα;
Αν θέλετε την γνώμη μου, είναι πολύ θετική η αναδιάρθρωση. Σίγουρα θα βελτιώσει το προϊόν από τη στιγμή που θα υπάρχουν περισσότερα καλά ματς, συνεχόμενα ντέρμπι, θα αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουν όλες οι ομάδες να γίνουν πολύ καλύτερες. Όσον αφορά τη Σούπερ Λιγκ 2, νομίζω είναι σωτηρία η αναδιάρθρωση. Θα φέρει πολλά περισσότερα έσοδα, θα μείνουν πια οι ομάδες που έχουν όραμα και θα φύγουν κάποιες ομάδες που κάναν περισσότερο κακό παρά καλό στο ποδόσφαιρο.