Κυπελλούχος Ισπανίας η Βαλένθια

Στο «Μπενίτο Βιαγιαμαρίν» της Σεβίλλης έκλεισε απόψε η αυλαία της σεζόν 2018-19 στην Ισπανία, με τις Μπαρσελόνα και Βαλένθια να παίζουν, για πρώτη φορά μετά από 48 χρόνια, στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας.
Οι «Νυχτερίδες» διέψευσαν τα προγνωστικά και νικώντας την πρωταθλήτρια με 1-2 κατέκτησαν το τρόπαιο, ισοφαρίζοντας τους «Μπλαουγκράνα» σε νίκες στους τελικούς, καθώς σε τέσσερις περιπτώσεις μοιράστηκαν από δύο τίτλους.
Μπαρσελόνα και Βαλένθια πριν τον αποψινό, συναντήθηκαν τρεις φορές στο παρελθόν σε τελικό Κυπέλλου, με τους Καταλανούς να σημειώνουν δύο νίκες στην παράταση, 4-2 το 1952 και 4-3 το 1971, ενώ οι «Νυχτερίδες» έχουν το 3-0 στον τελικό του 1954.
Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχασε μοναδική ευκαιρία, όχι μόνο για το νταμπλ αλλά για να γίνει ο πρώτος σύλλογος στην Ιστορία της διοργάνωσης με πέντε συνεχείς κατακτήσεις και συνολικά 31.
Η Βαλένθια του Μαρθελίνο προηγήθηκε 0-2 στο ημίχρονο με τους Κέβιν Γκαμεϊρό (21') και Ροντρίγκο (33'), ο Λιονέλ Μέσι μείωσε στο 73', αλλά η κλεψύδρα είχε αδειάσει για την Μπαρσελόνα, που έχασε ένα στόχο και μάλλον τον πιο εύκολο.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ