Κύπελλα Ευρώπης: Δείτε πότε είχαμε ξανά "Αγγλικούς" τελικούς!

Οι Αγγλικές ομάδες πέτυχαν φέτος ένα σπουδαίο επίτευγμα!
Συγκεκριμένα, ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν είχαν βρεθεί ταυτόχρονα στους τελικούς των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων τέσσερις ομάδες από την ίδια χώρα.
Η Τσέλσι απέκλεισε την Άιντραχτ και η Άρσεναλ την Βαλένθια χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα οι "Μπλε" με τους "Κανονιέρηδες" να συναντηθούν στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.
Αυτό σε συνδυασμό με τον τελικό Λίβερπουλ-Τότεναμ στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου οι 5 φορές Πρωταθλητές Ευρώπης "Ρεντς" (ρεκόρ για Βρετανική ομάδα) αντιμετωπίζουν τα "Σπιρούνια" που ζουν πρωτόγνωρες στιγμές για την Ιστορία τους, συνθέτουν αυτό το μοναδικό στα χρονικά του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου επίτευγμα!
Στο παρελθόν άλλες 2 φορές έχουν συναντηθεί Αγγλικές ομάδες σε τελικό Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Ήταν το 1972 όπου Γουλβς και Τότεναμ αναμετρήθηκαν στο τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με νικητές τους Λονδρέζους και το 2008 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ όπου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε την Τσέλσι.
Τέλος, η Τότεναμ είναι η όγδοη διαφορετική Αγγλική ομάδα που φτάνει σε τελικό Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, μετά τις Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Άστον Βίλα, Νότιγχαμ Φόρεστ, Τσέλσι και Λίντς.