Επέστρεψε στην Πρέμιερ Λιγκ η Άστον Βίλα

Η Άστον Βίλα έγινε η τρίτη ομάδα, μετά τις Νόριτς και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τα «σαλόνια» της Πρέμιερ Λιγκ.
Στον τελικό των πλέι-οφ της Τσάμπιονσιπ, που διεξήχθη στο «Γουέμπλεϊ», η ομάδα του Ντιν Σμιθ επιβλήθηκε με 2-1 της Ντέρμπι και πανηγύρισε την επάνοδό της στην κορυφαία κατηγορία του Αγγλικού πρωταθλήματος, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια που είχε την περασμένη σεζόν.
Η τρίτη επικράτηση της ομάδας του Μπέρμιγχαμ επί της ομάδας του Φρανκ Λάμπαρντ στη διάρκεια της περιόδου 2018/2019 (τις δύο προηγούμενες νίκησε με 3-0 εκτός και 4-0 εντός έδρας) ήταν σαφώς η πιο σημαντική από τις δύο προηγούμενες.
Χάρις στα τέρματα των Ελ Γκαζί στο 44' και ΜακΓκιν στο 59', το συγκρότημα του Ντιν Σμιθ πήρε το τρίτο πολυπόθητο «εισιτήριο» για την Πρέμιερ Λιγκ (το γκολ της Ντέρμπι στο 82' ο Μάριοτ) και ταυτόχρονα εξασφάλισε μίνιμουμ ένα ποσό της τάξεως των 170 εκ. λιρών.
Αυτά τα χρήματα θα μπουν στα ταμεία του συλλόγου, ακόμη κι αν υποβιβαστεί, αλλά εάν καταφέρει να παραμείνει στην κορυφαία κατηγορία, τότε το ποσό θα ξεπεράσει τα 300 εκ. λίρες.
Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί και πέρσι στα πλέι-οφ της Τσάμπιονσιπ, χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρουν απέναντι στην Φούλαμ. Η Ντέρμπι αποκλείστηκε στους ημιτελικούς (1-0, 0-2) και η Αστον Βίλα στον τελικό (1-0). ΑΠΕ-ΜΠΕ