Δεν έπεισε η Εθνική στην Τουρκία

Φιλική ήττα στην Αττάλεια γνώρισε η Εθνική Ελλάδος ενόψει των αγώνων των προκριματικών του Euro 2020 με Ιταλία (08/06) και Αρμενία (11/06).
Η Εθνική ομάδα είχε σημαντικές απουσίες, αλλά δεν είχε ενέργεια και πάθος, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 2-1 στην Αττάλεια από την Τουρκία σε φιλικό προετοιμασίας.
Χωρίς τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο στην άμυνα, η «Γαλανόλευκη » είναι... άλλη ομάδα, ενώ εξίσου σημαντικές ήταν και οι απουσίες των Ζέκα από τη μεσαία γραμμή και Τάσου Δώνη από την επίθεση.
Παρόλα αυτά, όμως, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν έδειξε κανένα από τα στοιχεία εκείνα που θα ήθελε ο Άγγελος Αναστασιάδης. Οι πειραματισμοί που έκανε στην ενδεκάδα ο ομοσπονδιακός τεχνικός, σε μια βραδιά όπου ντεμπούτο στην Εθνική πραγματοποίησαν οι Πασχαλάκης, Ντουρμισάι και Κώτσιρας, δεν της επέτρεψαν να αποδώσει καλό ποδόσφαιρο κι από τα πρώτα λεπτά ήταν εμφανής η έλλειψη ομοιογένειας και αγωνιστικού προσανατολισμού.
Οι διεθνείς δεν είχαν ενέργεια και πάθος στις διεκδικήσεις, με αποτέλεσμα η Τουρκία να πάρει γρήγορα προβάδισμα δύο τερμάτων στα πρώτα 17 λεπτά!
Στο 11' ο Ουντέρ πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, προχώρησε χωρίς να δεχθεί πίεση (!) και με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 17', από μεγάλο σφάλμα του Σάμαρη στην άμυνα, που κράτησε υπερβολικά την μπάλα και πάσαρε λάθος, ο Καραμάν διπλασίασε με σουτ εντός περιοχής.
Το μόνο που κατάφερε η Ελλάδα, ήταν να μειώσει σε 1-2 ο Κουρμπέλης με κοντινό σουτ, στην τελευταία φάση του αγώνα, «γλυκαίνοντας» κάπως τις εντυπώσεις ως προς το σκορ.

Οι ενδεκάδες:

Τουρκία (Σενιόλ Γκιουνές): Ουγκουρτσάν, Τσακίρ, Αϊχάν, Σογιουντσού, Μεράς (80' Εμρέ), Τουφάν (46' Ομούρ), Γιοκουσλού (61' Τεκντεμίρ), Ουντέρ, Γιαζιτσί (46΄ Καβετσί), Τοσούν (56' Γιαλτσίν), Καραμάν (46' Οζιακούπ).
Ελλάδα (Άγγελος Αναστασιάδης): Πασχαλάκης, Κούτρης (46' Σταφυλίδης), Μαυρίας (73' Κώτσιρας), Βαλεριάνος (54' Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης, Σιώπης (75' Μάνταλος), Σάμαρης, Πέλκας (46' Κολοβός), Φορτούνης, Μασούρας (65' Ντουρμισάι), Κουλούρης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ