Οριστικά αναδιάρθρωση από φέτος

Αφού... μάδησαν την μαργαρίτα που έλεγε "αναδιάρθρωση φέτος" και "αναδιάρθρωση του χρόνου", ΕΠΟ Σούπερ Λιγκ και Πολιτεία κατέληξαν στο "αναδιάρθρωση φέτος" τρεις αγωνιστικές πριν την λήξη της σεζόν. Βέβαια αυτά που ανακοινώνονται εξ αρχής είναι τίμιο και σωστό να τηρούνται και όχι να γίνονται διαπραγματεύσεις και ζυμώσεις.
Όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, η αναδιάρθρωση θα ισχύσει από την φετινή σεζόν, όπερ σημαίνει ότι πέφτουν από την Σούπερ Λιγκ ο 14ος, ο 15ος και ο 16ος, ανεβαίνει απευθείας ο πρώτος της Φούτμπολ Λιγκ και παίζουν μπαράζ με "έπαθλο" μια θέση στην Σούπερ Λιγκ ο 13ος της πρώτης με τον 2ο της Φούτμπολ Λιγκ.
Μένει πλέον να δούμε αν ο 11ος και ο 12ος της Φούτμπολ Λιγκ θα υποβιβαστούν στην 3η κατηγορία (νέα Φούτμπολ Λιγκ) και ο 13ος, ο 14ος, ο 15ος και ο 16ος θα υποβιβαστούν στην νέα 4η κατηγορία.
Μετά το τέλος της συνάντησης του Υφυπουργού Αθλητισμού με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, τον αντιπρόεδρο της Σούπερ Λιγκ, Χρήστο Δάρα, τον πρόεδρο της Φούτμπολ Λιγκ, Λεωνίδα Λεουτσάκο, καθώς και τους Δημητρίου, Βακάλη και Βρακά από την Ομοσπονδία, ο Βασιλειάδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι σαφές ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται, δεν πίστευα ότι υπήρχε ζήτημα εξ’ αρχής, επιβεβαιώθηκε αυτό σήμερα, προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως έχει συμφωνηθεί, συζητάμε λεπτομέρειες νομοτεχνικές της τροπολογίας και εφόσον βέβαια, περάσει αύριο από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο νομοθετικό κομμάτι. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί από πέρσι το καλοκαίρι, οι συμφωνίες για να τηρηθούν πρέπει να κάνουμε όλοι αυτά που συμφωνήσαμε, δεν υπάρχει αμφισβήτηση σε αυτό άρα προχωράμε κανονικά. Η αναδιάρθρωση θα γίνει στο πλαίσιο των συμφωνιών του περσινού καλοκαιριού. 14 στη Σούπερ Λιγκ, 12 στη Σούπερ Λιγκ 2 και 14 στη Φούτμπολ Λιγκ».
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Από την πλευρά μας δεν αφήσαμε περιθώριο να αμφισβητηθεί οτιδήποτε, ήταν σαφές. Ειπώθηκαν πολλά, ακούστηκαν διάφορα, γράφτηκαν ακόμη περισσότερα αλλά από την πλευρά της ΓΓΑ και από την ΕΡΤ δεν αφέθηκε ποτέ περιθώριο για δεύτερες σκέψεις ή επανατοποθετήσεις. Θα μπορούσε να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, και να μην υπάρξει μείωση και να μην υπάρξει οτιδήποτε. Σε αυτό το ενδεχόμενο δεν θα υπήρχε η συμφωνία από τη δικιά μας την πλευρά, δηλαδή, το τηλεοπτικό συμβόλαιο».