Μάνος: «Θα σωθούμε, δεν αξίζει σε αυτήν την ομάδα να πέσει»

Ο Δημήτρης Μάνος μίλησε στο ΦΩΣ για τον ΠΑΣ Γιάννινα, το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Λεβαδειακό αλλά και τον στόχο της επιστροφής του στον Ολυμπιακό το προσεχές καλοκαίρι.
Ο Έλληνας επιθετικός, ο οποίος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στο ΠΑΣ Γιάννινα, αναφέρθηκε στην επιθυμία του να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, στις πιθανότητες σωτηρίας των Ηπειρωτών, στην γκολάρα που σημείωσε επί του Λεβαδειακού αλλά και στη σχέση του με τον Πέδρο Μαρτίνς.

Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης:

Tο κυνηγάς ή το αποφασίζεις εκείνη τη στιγμή;
«Είναι πως θα σου έρθει η μπάλα, είναι απόφαση της στιγμής. Παίρνεις σε κλάσματα του δευτερολέπτου απόφαση. Προσπαθώ να στείλω την μπάλα στα δίχτυα με κάθε τρόπο».

Έχεις ξαναβάλει γκολ με ψαλιδάκι.
«Ναι με τον ΟΦΗ απέναντι στον Αιγινιακό. Είναι θέμα ικανότητας, να λέμε την αλήθεια όμως, είναι και θέμα τύχης, να σου πιάσει».

Θα σωθείτε;
«Τέσσερα ματς έμειναν, θα τα δώσουμε όλα. Πιστεύουμε ότι θα σωθούμε, δεν αξίζει σε αυτήν την ομάδα να πέσει».

Είσαι βελτιωμένος στον ΠΑΣ ή το να πας δανεικός σε έφερε πιο πίσω;
«Κοίταξε, άργησα λίγο να προσαρμοστώ διότι είναι άλλο το στιλ παιχνιδιού στον Ολυμπιακό και άλλο στον ΠΑΣ Γιάννινα. Όταν ήρθα από τον Ολυμπιακό εδώ, είχα ρυθμό και ξεκίνησα με δύο γκολ σε δύο ματς. Μετά χρειάστηκα λίγο χρόνο μέχρι να βρεθώ με τα παιδιά και να καταλάβω το στιλ παιχνιδιού. Τώρα νιώθω καλύτερα, προσαρμόστηκα».

Έχει τελειώσει το όνειρο του Ολυμπιακού μέσα σου ή καίει ακόμα η φλόγα;
«Τίποτα δεν έχει τελειώσει, δεν το έχω εγκαταλείψει καθόλου! Θα γυρίσω στον Ολυμπιακό και θα δώσω ό,τι έχω και δεν έχω για να κερδίσω μια θέση στο ρόστερ».

Θεωρείς ότι αδικήθηκες λίγο;
«Αυτό θα το κρίνει η ομάδα. Μπορεί να έκανα κι εγώ κάποια λάθη. Μεγάλος σύλλογος είναι ο Ολυμπιακός, δεν είναι εύκολο για ένα Ελληνόπουλο να παίξει αμέσως».

Τι σου ζήταγε ο Μαρτίνς; Είχατε μιλήσει;
«Ναι, μου είχε μιλήσει. Ο Ολυμπιακός έχει επιθετικό στιλ ποδοσφαίρου, ο προπονητής ήθελε να είμαι πιο κινητικός, να βγαίνω έξω από την περιοχή και να ζητάω μπάλα, να συμμετέχω πιο πολύ στο παιχνίδι. Εγώ έως τότε είχα μάθει να είμαι στράικερ μέσα στο… κουτί. θέλει χρόνο μέχρι να το μάθεις».

Καλά σου το ζήταγε πάντως ο Μαρτίνς, γιατί αυτό είναι το σύγχρονο στιλ επιθετικού.
«Ναι ναι, σίγουρα προσπάθησα να το βελτιώσω, αλλά δεν το έφτιαξα όσο ήθελε εκείνος. Πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού, πιστεύω στις δυνατότητές μου. Το γκολ στο ποδόσφαιρο ήταν και είναι πολύτιμο πράγμα».