«Έφυγε» ο θρυλικός αρχηγός της Λίβερπουλ, Τόμι Σμιθ

Ο Τόμι Σμιθ, ένας από τους πιό εμβληματικούς ποδοσφαιριστές στην Ιστορία της Λίβερπουλ, "έφυγε" χθες από την ζωή, σε ηλικία 74 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια των «Ρεντς».
Τον Σμιθ ταλαιπωρούσαν προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ανακάμψει. Φόρεσε την φανέλα της Λίβερπουλ για 16 χρόνια
στην δεκαετία του 1960 και του 1970, σε 639 παιχνίδια (48 γκολ) και κατέκτησε 4 Πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και 4 Τσάριτι Σιλντ Αγγλίας, μία φορά αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ επίσης κατέκτησε 2 Κύπελλα ΟΥΕΦΑ και 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.
O Tόμι Σμιθ ήταν ο άνθρωπος που έδωσε το προβάδισμα στον τελικό της Ρώμης του 1977 με 2-1, απέναντι στην Γκλάντμπαχ στο δεύτερο μέρος, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της τελικής επικράτησης με 3-1, για την πρώτη από τις πέντε κατακτήσεις της Λίβερπουλ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Οι δύο κορυφαίοι προπονητές στην Ιστορία των «Ρεντς» είχαν δώσει το στίγμα για αυτόν τον τεράστιο παίκτη με χαρακτηριστικές δηλώσεις.
«Ο Σμιθ δεν είναι ένας άνθρωπος που είχε λαξευθεί, δεν γεννήθηκε» είχε αναφέρει γι’ αυτόν ο Μπιλ Σάνκλι, ενώ ο Μπομπ Πέισλι είχε αναφέρει: «Ο Τόμι μισούσε την ήττα και ήταν έτοιμος να υποβάλλει τον εαυτό του σε οποιαδήποτε δοκιμασία και πόνο για να την αποφύγει. Η ατρόμητη φύση του, ήταν έμπνευση για τους συμπαίκτες του».
Η κόρη του Τζάνετ Σίμπσον ήταν εκείνη που ανακοίνωσε τα δυσάρεστα νέα για την απώλεια του, το απόγευμα. Τα βαθιά συλλυπητήρια για την απώλεια του θρυλικού "Anfield Iron", εξέφρασε με ανακοίνωση της η Λίβερπουλ.