Τσάμπιονς Λιγκ: Προβάδισμα για Λίβερπουλ και Τότεναμ

Προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά πήραν απόψε η Λίβερπουλ και η Τότεναμ.

Σαφές προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Λίβερπουλ, μετά τη νίκη στο «Άνφιλντ» με 2-0 επί της Πόρτο στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα προημιτελικά της διοργάνωσης και ενόψει της ρεβάνς στο «Ντραγκάο», στις 17 Απριλίου.
Οι «Δράκοι», που δέχτηκαν μεγάλο αιφνιδιασμό στο πρώτο ημίχρονο, συμπλήρωσαν 19 παιχνίδια χωρίς νίκη σε Αγγλικό έδαφος. Πέρυσι είχαν αποσπάσει 0-0 στο ίδιο γήπεδο, στο δεύτερο αγώνα της φάσης των «16», έχοντας όμως ήδη συντριβεί στην έδρα τους με 5-0.
Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ προηγήθηκε στην πρώτη καλή στιγμή της στην περιοχή των Πορτογάλων, με το σουτ του Κεϊτά στο 5ο λεπτό μετά την πάσα του Φιρμίνο.
Ο Βραζιλιάνος από δημιουργός έγινε σκόρερ στο 26', από πάσα του Αλεξάντερ-Άρνολντ, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στους γηπεδούχους. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «Κόκκινοι» έριξαν το ρυθμό και κράτησαν άνετα το «μηδέν», παίρνοντας θέση οδηγού στη σειρά με τους Πορτογάλους.

Η Τότεναμ εγκαινίασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νεόδμητο γήπεδό της στις διεθνείς διοργανώσεις και συγκεκριμένα στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο νίκησε με 1-0 την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι στο «Τότεναμ Στέντιουμ» και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά, ενόψει της ρεβάνς την άλλη Τετάρτη (17/04), στο «Έτιχαντ».
Παρά τη νίκη, πάντως, οι Λονδρέζοι ανησυχούν για τον τραυματισμό του Χάρι Κέιν, που έφυγε αμέσως για τα αποδυτήρια στο 58', υποβασταζόμενος μετά από σύγκρουση με τον Ντελφ.
Ο Αγγλικός «εμφύλιος» είχε φρενήρη ρυθμό στο πρώτο 45λεπτο, αλλά όχι κλασικές ευκαιρίες, εάν εξαιρέσει κανείς την φάση του 12ου λεπτού για την Σίτι.
Με τη βοήθεια του VAR, ο Κάιπερς υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Ρόουζ στο 12', αλλά ο Λιορίς αναδείχθηκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Αγουέρο από τα 11 βήματα, ένα λεπτό αργότερα.
Η Τότεναμ ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, αντίθετα με τους φιλοξενούμενους που δεν βρήκαν χώρους και απειλήθηκαν στο 21', όταν ο Έντερσον απέκρουσε το πλασέ του Κέιν μέσα από την περιοχή.
Τελικά την Ιστορία αυτής της Αγγλικής μονομαχίας έγραψε ένας Κορεάτης. Στο 78' ο Σον κράτησε την μπάλα εντός γηπέδου στην κάθετη του Έρικσεν, επέστρεψε στην περιοχή και συγκλίνοντας «εκτέλεσε» με το αριστερό τον Έντερσον.
ΑΠΕ-ΜΠΕ