ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 0-0

Έδωσε μεγάλη μάχη ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα σε Ξάνθη και... Γρατσάνη αλλά το πολυπόθητο τρίποντο δεν ήρθε, αλλά η... συνηθισμένη ισοπαλία στα εντός έδρας ματς με τους Ακρίτες.
Το 0-0 δεν έφερε τα χαμόγελα στους "Ζωσιμάδες" αλλά έφερε τον προβληματισμό για το μέλλον στην κατηγορία, και την συμπεριφορά της διαιτησίας η οποία ελέγχεται για αρκετές αποφάσεις που ήταν σε βάρος του ΠΑΣ.
Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη ήταν μαχητική, είχε διάθεση, αλλά σκόνταψε στην τελική προσπάθεια και το γεγονός ότι στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν αναγκασμένος να παίζει με 10 καθώς ο διαιτητής κ. Γρατσάνης ανακάλυψε φάουλ και 2η κίτρινη πάνω στον Αλέξη Μιχαήλ.

Μπήκε δυνατά...

Δυνατά μπήκε στο ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα και έκλεισε στα καρέ της την Ξάνθη, σε ένα πρώτο 45λεπτο στο οποίο δεν υπήρξε καλός ρυθμός και το θέαμα ήταν μέτριο.
Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη προσπάθησε χωρίς επιτυχία να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων.
Ο ΠΑΣ είχε στο πρώτο ημίχρονο έξι κόρνερ τα οποία δεν αξιοποίησε.
Οι γηπεδούχοι είχαν και δύο περιπτώσεις που ανακόπηκαν λανθασμένα ως οφσάιντ σε επιθέσεις του Μάνου και του Λεό.

Έβαλε και η διαιτησία το χέρι της...

Στην επανάληψη η Ξάνθη μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και φάνηκε πιο απειλητική.
Στην καλύτερη της στιγμή ο Μπαριέντος νικήθηκε από τον Ν. Μιχαήλ στο 56ο.
Όμως ο ΠΑΣ άρχισε και πάλι να ανεβάζει στροφές και ο Σεργκελασβίλι είχε πολύ καλές εκτελέσεις φάουλ που απείλησαν.
Στο 80ο ο Γρατσάνης απέβαλε άδικα τον Αλ. Μιχαήλ με 2η κίτρινη για ανύπαρκτο φάουλ, και κάπου εκεί η προσπάθεια του ΠΑΣ έγινε πολύ δύσκολη.
Αυτό που κρατάει πάντως ο ΠΑΣ ήταν το μαχητικό πνεύμα που δείχνει. Κάτι που πρέπει να δείξει και στα ματς που απομένουν που είναι ζωής και θανάτου.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Βαγγέλης Γρατσάνης (Τρικάλων).
Βοηθοί ο Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής) και ο Αντώνιος Δίπλαρης (Καρδίτσας).
Τέταρτος διαιτητής ο Φώτιος Ντάουλας (Δυτικής Αττικής) και παρατηρητής ο Αθανάσιος Νικολακόπουλος (Αθηνών).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Ν. Μιχαήλ, Α. Μιχαήλ, Σκόνδρας (69' Τζημόπουλος), Κάργας, Κάστρο, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Νικολιάς, Γιάκος (63' Πάντελιτς), Λεό (72' Ξύδας), Μάνος.
Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Μπαριέντος (87' Ντε Αμορίν), Αλμέιδα, Ντουρίσκοβιτς (93' Σιλά), Λισγάρας, Καμαρά, Καντά, Γέντριτσεκ, Μπαξεβανίδης, Σαρπόνγκ (73' Ντίρεσταμ).
ΠΗΓΗ: sportsioannina.gr