Κάρτα υγείας ΕΠΟ: Κάθειρξη πέντε χρόνων σε Γκαγκάτση, Πιλάβιο και Γκιρτζίκη

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών στους Βασίλη Γκαγκάτση, Σοφοκλή Πιλάβιο, Γιώργο Γκιρτζίκη για την υπόθεση της κάρτας υγείας. Αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την έφεση.
Ποινή πέντε ετών επιβλήθηκε σε πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας των ποδοσφαιριστών. Πρόκειται για τους τρεις πρώην προέδρους της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, Σοφοκλή Πιλάβιο, Γιώργο Γκιρτζίκη, και τα δύο πρώην μέλη της Ομοσπονδίας, Γιώργο Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την καταδίκη καθώς και να χορηγηθεί αναστολή έως την έφεση, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι.
Από τους συνολικά 30 κατηγορούμενους το δικαστήριο κήρυξε αθώους τα υπόλοιπα 17 πρώην μέλη της ΕΠΟ, που επίσης κατηγορούνταν καθώς και οκτώ στελέχη των εταιρειών που είχαν συνάψει τη σύμβαση με την ΕΠΟ.
Σύμφωνα με τη κατηγορία η ΕΠΟ είχε συνάψει το 2005 πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές η σύμβαση του οποίου καταγγέλθηκε το 2013 γιατί δεν υλοποιήθηκε ποτέ ενώ όλο αυτό το διάστημα καταβάλλονταν κανονικά το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρίες που είχαν αναλάβει το έργο, ζημιώνοντας τα ταμεία της ΕΠΟ κατά 13 εκατομμύρια ευρώ.
ΠΗΓΗ: news247.gr