Η Λάρισα θέλει την... ανεπιθύμητη Εθνική!

Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα του πλανήτη που οι πολίτες της διέθεταν την... ελάχιστη ποδοσφαιρική παιδεία και κουλτούρα αλλά και γενικά παιδεία, το να αγωνίζεται η Εθνική ομάδα στην πόλη τους, θα το θεωρούσαν τιμή και χαρά.
Στην Ελλάδα όμως δεν συμβαίνει αυτό. Η Εθνική μας ομάδα έφυγε από το γήπεδο Καραϊσκάκη, ικανοποιώντας τα καπρίτσια παραγόντων και την ώρα που ήταν έτοιμη να μετακομίσει στην Τούμπα, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έβγαλαν μια απαράδεκτη ανακοίνωση που έκαναν γνωστό ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι ανεπιθύμητο εκεί. Το Καυτανζόγλειο δυστυχώς θέλει αρκετή "συμμόρφωση", όπως και το Πανθεσσαλικό για να πληρούν τις προϋποθέσεις της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ για να μπορούν να φιλοξενήσουν επίσημα ματς της Εθνικής. Με το δεδομένο ότι κανείς δεν... πολυήθελε να παίξει στο ΟΑΚΑ επειδή είναι αχανές και "κρύο" γήπεδο, οι άνθρωποι της ΕΠΟ στράφηκαν στην προοπτική του Παγκρήτιου. Άλλη όμως μία απαράδεκτη και ντροπιαστική ανακοίνωση, από την πλευρά των οπαδών του ΟΦΗ αυτή την φορά, βγήκε στην δημοσιότητα που επίσης έλεγε ότι η Εθνική είναι ανεπιθύμητη και εκεί. Ειδικά μετά την επικείμενη τιμωρία του ΟΦΗ για στημένο ματς.
Πλέον όμως οι θεσμικοί φορείς της Λάρισας είναι έτοιμη να καταθέσουν πρόταση στην ΕΠΟ ώστε να γίνει μόνιμη έδρα της Εθνικής Ελλάδος το AEL FC Arena, δίνοντας έτσι μόνιμη λύση στο πρόβλημα.
Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχείο της Λάρισας παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του προέδρου της ΕΠΣ Λάρισας Δημήτρη Μπουχλαριώτη, του προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρη Γιαννακόπουλου αλλά και εκπροσώπου της εταιρείας του γηπέδου.
Εκεί όλοι εξέφρασαν την πρόθεσή τους να βοηθήσουν ούτως ώστε η ανεπιθύμητη για τους άλλους Εθνική ομάδα να βρει στέγη και να κινηθούν ενεργά προς αυτή την κατεύθυνση.
Ελπίζουμε όλοι να δοθεί μια μόνιμη λύση σε αυτό το θέμα, γιατί όπως είπαμε και στην αρχή του κειμένου, είναι τιμή και χαρά για μια πόλη να φιλοξενεί την Εθνική μας ομάδα. Και να τελειώσει επιτέλους αυτό το φιάσκο της ΕΠΟ.