Το υπερήφανο ρεκόρ του Βαλβέρδε που "ισοφαρίζει" την εποχή Γκουαρδιόλα

Η Μπαρσελόνα μοιάζει με μηχανή παραγωγής γκολ επί εποχής Ερνέστο Βαλβέρδε, με τα νούμερά της να είναι σχεδόν πανομοιότυπα με την περίοδο του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της.
Ούτε η Έιμπαρ κατάφερε να σταματήσει την εντυπωσιακή πορεία της Μπαρσελόνα στη φετινή La Liga, με τους "Μπλαουγκράνα" να επικρατούν 3-0 πανηγυρίζοντας την έκτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα και να κρατούν τη διαφορά από την 2η Ατλέτικο Μαδρίτης στους πέντε βαθμούς.
Η εικόνα δε που βγάζουν στο χορτάρι τους έχει μετατρέψει σε φαβορί και για τον φετινό τίτλο, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να μετράει ήδη δύο τρόπαια στον πάγκο της: το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ισπανίας στην πρώτη του σεζόν.
Δεν είναι πάντως μόνο οι κερδισμένοι τίτλοι που αποδεικνύουν πως βρίσκεται σε καλό δρόμο ο "Τσινγκούρι" αλλά και οι αριθμοί που τον φέρνουν πολύ κοντά στον... Γκουαρδιόλα, με τον οποίο η Μπαρσελόνα άγγιξε την τελειότητα στα τέσσερα χρόνια που βρέθηκε στον πάγκο της.
Απόδειξη; Η Μπαρσελόνα του Γκουαρδιόλα πέτυχε 154 γκολ και συγκέντρωσε 136 βαθμούς στα πρώτα 57 παιχνίδια πρωταθλήματος που βρέθηκε στον πάγκο της ενώ μία δεκαετία αργότερα στον ίδιο αριθμό αγώνων με τον Βαλβέρδε, μετράει τους ίδιους βαθμούς (136) και μόλις δύο γκολ λιγότερα (152)!
ΠΗΓΗ: sport24.gr