Σπανός: «Σίγουρα ένα στόπερ»

Ο Δημήτρης Σπανός μίλησε για την μεταγραφική ενίσχυση της Κέρκυρας, αλλά και την δίκαιη νίκη της επί του Αιγινιακού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Για εμάς ήταν ένα παιχνίδι που δεν θα πω ότι το φοβηθήκαμε, αλλά το αντιμετωπίσαμε με πάρα πολύ μεγάλη σοβαρότητα γιατί δυστυχώς η ομάδα μας σε τέτοιου είδους παιχνίδια, είτε δεν ήταν συγκεντρωμένη, είτε είχε μια κακοτυχία. Ούτε σε αυτό το παιχνίδι μας έλειψε η κακοτυχία, με την αποβολή, αλλά παρ' όλα αυτά φτάσαμε στη νίκη δύσκολα. Αυτό δεν έγινε με βάση τα στατιστικά και την εικόνα του παιχνιδιού αφού η ομάδα έκανε 13 τελικές, είχε καθαρές ευκαιρίες και δοκάρια ενώ έπαιξε και με ποδοσφαιριστή λιγότερο για 16 λεπτά. Δεν μπορώ να μην πω στα παιδιά μπράβο, όχι επειδή υπερέβαλαν τους εαυτούς τους, αλλά γιατί αυτοί είναι σαν ομάδα.
Ήταν ένα παιχνίδι μονόλογος, με καλή κυκλοφορία της μπάλας στο συγκεκριμένο γήπεδο και με ευκαιρίες και γενικά μια ομάδα που μου έκανε πολύ εντύπωση πως δεν είχαν κενά στην απόδοσή τους. Το αντίθετο, στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου όταν είχαμε μείνει με δέκα ποδοσφαιριστές μπήκαμε πιο δυνατά και εκεί δημιουργήσαμε και τις κραυγαλέες ευκαιρίες μας. Τους στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις και τους πιστεύω. Συνεχίζουμε να λέμε πως εμείς θέλουμε να αμφισβητήσουμε τις πάνω θέσεις και με αυτό το σκεπτικό έχουμε μπει σε αυτό τον δρόμο του πρωταθλήματος.
Δυστυχώς για εμάς βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας στις πρώτες αγωνιστικές. Η ομάδα έχει πάρει τα βήματά της, έχει μπει στο πλάνο που θέλουμε και νομίζω θα συνεχίσει έτσι και θα πάει και ακόμη καλύτερα. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι με την Παναχαϊκή το οποίο είναι ένα ντέρμπι με μια εξαιρετική ομάδα. Νομίζω πως ο βαθμός δυσκολίας για εμάς, αλλά και τον αντίπαλο θα είναι μεγάλος την Κυριακή».

Παραλίγο να πληρώσει πάλι η ομάδα μια λάθος συνεννόηση που έφερε την κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα.
«Δεν κρύψαμε ποτέ ότι οι ελλείψεις μας είναι σοβαρές. Το ξέρετε και το ξέρουμε. Δεν θα τις έχουμε πάντα. Θα μου πείτε ρισκάρεις; Ίσως και να ρισκάρω, αλλά θα διορθωθούν τα πράγματα. Αυτό είναι δεδομένο και σίγουρο. Νομίζω, όμως, πως όταν μια ομάδα λειτουργεί ομαδικά σε όλους τους τομείς, είτε στην άμυνα, είτε στην επίθεση δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και τίποτα».

Υπάρχει στο πρώτο ημίχρονο μια άμυνα με λάθη και μια επίθεση με αργή λειτουργία. Τι άλλαξε στο ημίχρονο και η ομάδα άρχισε να τρέχει;
«Στο δεύτερο ημίχρονο παρότι είχαμε παίκτη λιγότερο παίξαμε με δύο επιθετικούς και ήταν σημαντικό επειδή μεταφέραμε την μπάλα πιο γρήγορα στην αντίπαλη περιοχή και ίσως αυτό θα έπρεπε να το κάναμε από την αρχή του παιχνιδιού. Ίσως να θεωρήσαμε ότι θα κερδίσουμε πιο εύκολα, ή ότι είμαστε καλύτεροι. Σίγουρα η ομάδα ήταν καλύτερη, αλλά αυτό πρέπει να το δείχνουμε και είναι θέμα συγκέντρωσης. Όταν βρίσκεσαι σε αυτή τη θέση χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου και γίνεσαι καλύτερος. Αυτό πάθαμε εμείς μετά την κόκκινη κάρτα».

Μειώνεται η διαφορά από την κορυφή. Υπάρχει δύσκολο παιχνίδι με την Παναχαϊκή και έναν δεύτερο γύρο. Θα υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση;
«Τα παιδιά που υπάρχουν και, μάλιστα, τα παιδιά που είναι χρόνια εδώ τους έχω πάρα πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη. Έχουν δείξει σε δύσκολες στιγμές ένα πρόσωπο που φανερώνει πως αγαπάνε την ομάδα και, φυσικά, είναι ποδοσφαιριστές ανώτερης κατηγορίας. Αυτός είναι ο στόχος μου, να κρατήσω τη ομάδα και με όσα παιδιά έρθουν, όπως ο Πασάς που είναι και αυτός ποιοτικός. Να ξέρετε πως δεν χαλάμε την ομάδα και πρέπει όσοι έρθουν να βοηθήσουν τα παιδιά που υπάρχουν και μην περιμένετε πολλούς».

Κάποια θέση που έχετε εντοπίσει;
«Θα πάρουμε να πάρουμε σίγουρα έναν στόπερ και θα είναι σίγουρα ένας παίκτης καλός. Να μπει κι αυτός για να διεκδικήσει τη θέση που πρέπει να διεκδικήσει».

Θα έχουμε αποχωρήσεις;
«Θα προτιμούσα να μην μπω σε αυτή τη διαδικασία επειδή η αποχώρηση είναι κάτι άσχημο. Καλό είναι να μιλάμε γι' αυτούς που θα έρθουν».

Για τον Τουράμ υπάρχουν ακόμη σενάρια;
«Το είπα και την προηγούμενη φορά. Ο Τουράμ μπορεί να αποχωρήσει, αλλά θα πρέπει να υπάρχει μια προσφορά που θα μπορεί να δικαιολογήσει το ρίσκο που θα πάρουμε ως ομάδα. Το αντίτιμο, πάντως, είναι μεγάλο και αν υπάρξει θα έρθει μόνο από το εξωτερικό. Αν υπάρξει δεν μπορούμε να κόψουμε σε κανέναν το μέλλον. Με την διαφορά, όμως, πως θα πρέπει να αντικατασταθεί. Θεωρώ πως δεν μπορεί να υπάρξει κάτι».

Ο στόπερ που έχετε επιλέξει είναι Έλληνας ή ξένος;
«Υπάρχουν τέσσερις επιλογές. Αρχικά υπήρξαν δέκα, αλλά κάποιες χαλάνε, κάποιες φτιάχνουν. Γενικά θα ήθελα Έλληνα και οι μεταγραφές του Ιανουαρίου να έχουν να κάνουν με παίκτες από τη χώρα μας. Να μπορούμε να συνεννοηθούμε, να ξέρει την πραγματικότητα. Άμεσα θα έχετε νέα και δεν θα πάρουμε παιδί για να βγει κάποιος που έχουμε. Θα πάρουμε κάποιον να βοηθήσει».