Μαύρη σελίδα στην Ιστορία του ΠΑΣ, 0-4 από την ΑΕΚ

Μία μαύρη σελίδα στην Ιστορία του έγραψε ο ΠΑΣ Γιάννινα το βράδυ της Δευτέρας, με την ήττα του από την ΑΕΚ με το βαρύ 0-4 για την 16η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.
Μία ήττα η οποία ήρθε με κατεβασμένα τα χέρια για τους παίκτες του Γιάννη Πετράκη οι οποίοι θα έβλεπαν ακόμη πιο βαρύ σκορ για την ομάδα τους αν οι "Κιτρινόμαυροι" δεν "σημάδευαν" σε κάποιες περιπτώσεις τα δοκάρια.
Οι φίλοι του ΠΑΣ, οι οποίοι είναι πάντα στο πλευρό του, έκαναν προσπάθεια μάλιστα στο ημίχρονο να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο. Αρκετοί άλλοι αποχώρησαν από το γήπεδο πριν την λήξη της αναμέτρησης. Η απογοήτευσή τους είναι μεγάλη για την πορεία της ομάδας και την εμφάνισή της. Όμως απογοήτευση ένιωσαν βλέποντας και ένα παιδί που ανέδειξε ο ΠΑΣ, τον Οικονόμου, να πανηγυρίζει τα γκολ που πετύχαινε η νέα του ομάδα σε βάρος της παλιάς του ομάδας. Ελπίζουμε η κατιούσα που έχει πάρει η ομάδα της Ηπείρου από το Φθινόπωρο του 2016, να έφθασε σήμερα στο ναδίρ της.
Η ποιότητα του έμψυχου υλικού είναι δεδομένη, η αξία του προπονητή είναι δεδομένη, όπως δεδομένη είναι και η ανάγκη για ενίσχυση. Ελπίζουμε για το καλό της ομάδας και του ποδοσφαίρου της Ηπείρου, όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, διότι οι "συγγνώμες" δεν αλλάζουν κάτι.
Το 1-0 έκανε ο Μάνταλος με ανύπαρκτο πέναλτι στο 5', το 2-0 με αυτογκόλ ο Αλέξης Μιχαήλ στο 20', και τα υπόλοιπα δύο ο Πόνσε στο 45' και στο 45'+3'. Στις καθυστερήσεις ο Αθανασιάδης, που πρέπει επιτέλους να αρχίσει να σκοράρει, έχασε πέναλτι.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Αποστολόπουλος, Λίλα, Γιάκος (83' Ξύδας), Νικολιάς (76' Νάουμετς), Παμλίδης (46' Σιόντης), Κριζμάν, Αθανασιάδης.
ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (46' Τσόσιτς), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Μάνταλος, Άλεφ, Γκάλο, Μπακασέτας (69' Κρίστιτσιτς), Λιβάγια, Πόνσε (80' Μπογέ).

* Την επόμενη αγωνιστική (19/01, 17:15) ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον Ολυμπιακό.

Νίκος Νικολάου