Φιορεντίνα-Ρόμα 7-1: Η μεγαλύτερη ήττα στην καριέρα του Μανωλά!

Η Φιορεντίνα συνέτριψε με το εξωπραγματικό 7-1 την Ρόμα στο "Αρτέμιο Φράνκι" και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Coppa Italia.
Aπίστευτο και όμως αληθινό! Η Φιορεντίνα πραγματοποίησε μία εμφάνιση βγαλμένη μέσα από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών της και έκανε σκόνη και θρύψαλα την Ρόμα επικρατώντας 7-1, παίρνοντας έτσι με τον πλέον θριαμβευτικό τρόπο το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Coppa Italia.
Βασικός για τους "Βιόλα" ο Κέβιν Μιραλάς που είχε μάλιστα δύο ασίστ στα πρώτα γκολ της ομάδας του που είχαν την υπογραφή του Φεντερίκο Κιέζα ενώ στον αντίποδα ο Κώστας Μανωλάς ήπιε μέχρι τέλους το πικρό ποτήρι της συντριβής (βασικός, έπαιξε ως το φινάλε) στην πιο βαριά ήττα στην επαγγελματική ποδοσφαιρική του καριέρα του (μέχρι πρότινος ήταν το 6-0 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στις 20 Μαρτίου 2011, με τον 20χρονο τότε Μανωλά να αγωνίζεται με τη φανέλα του Δικεφάλου).
Το ημίχρονο βρήκε την Φιορεντίνα να προηγείται 3-1 της Ρόμα (είχε να σκοράρει τρία γκολ σε ημίχρονο σε αγώνα Κυπέλλου Ιταλίας από τη σεζόν 2014/15), με τη μεγάλη ζημιά για τους Ρωμαίους να έρχεται όμως στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο Μπενάσι έκανε το 4-1 στο 66' για να δώσει τέλος στην υπόθεση πρόκριση και στο 71' ήρθε η αποβολή του Τζέκο με απευθείας κόκκινη κάρτα (για διαμαρτυρίες) να ξεχαρβαλώσει τους Ρωμαίους, που δέχτηκαν τρία γκολ μέσα σε 15 λεπτά: δύο από τον Σιμεόνε και ένα από τον Κιέζα που έκανε χατ-τρικ.
Το φινάλε του αγώνα βρήκε την Φιορεντίνα να πανηγυρίζει το ιστορικό 7-1 και να περιμένει στα ημιτελικά του Coppa Italia τη νικήτρια του ζευγαριού Αταλάντα-Γιουβέντους, ενώ στον αντίποδα η Ρόμα καλείται να διαχειριστεί τη νέα κρίση στην οποία βρίσκεται μέσα στη φετινή σεζόν.
Σημειώνεται μάλιστα πως κατά την αναχώρηση της αποστολής των "Τζιαλορόσι" για την Φλωρεντία, γύρω στους 20 οπαδούς τους είχαν συγκεντρωθεί στο σιδηροδρομικό σταθμό για να αποδοκιμάσουν, με το "Ξυπνήστε" που βγήκε από τα χείλη ενός εξ αυτών να φέρνει και την αντίδραση του Κώστα Μανωλά που τον προέτρεψε να το... ράψει!

Οι συνθέσεις:
Φιορεντίνα: Λαφόντ, Μιλένκοβιτς, Πετσέλα, Ούγκο (22' Λαουρίνι), Μπιράγκι, Μπενάσι, Βερετούτ, Φερνάντες, Κιέζα (77' Ζέρσον), Μιραλάς, Μουριέλ (73' Χιοβάνι Σιμεόνε).
Ρόμα: Όλσεν, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάσιο, Κολάροβ, Κριστάντε, Εντζονζί (46' Πελεγκρίνι), Τζανιόλο, Παστόρε (46' Τζέκο), Ελ Σααραουί (77' Ντε Ρόσι) Σικ.
ΠΗΓΗ: sport24.gr