Κλοπ, ο δήμιος του Μουρίνιο

Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει πρωταγωνιστήσει στις τρεις τελευταίες απολύσεις του Ζοζέ Μουρίνιο με εμφατικές νίκες. Ο Γερμανός αποτελεί κακό μπελά για τον Πορτογάλο.
Ο Ζοζέ Μουρίνιο αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δυο ημέρες μετά την ήττα από τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ με 3-1, το οποίο όμως συνδυάστηκε με αποκαρδιωτική εμφάνιση των "Κόκκινων Διαβόλων".
Ο Πορτογάλος έχει βρει τον μπελά του από τον Γερμανό και όχι τώρα που εκείνος βρίσκεται στον πάγκο των "Ρεντς". Η κολόνια κρατάει από το 2013, όταν ο Κλοπ ήταν στη Μπορούσια Ντόρτμουντ και ο Μουρίνιο για τρίτη χρονιά στη Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο Πορτογάλος τα δυο προηγούμενα χρόνια δεν τα είχε καταφέρει στο Champions League με τους Μαδριλένους και οι μάχες με τη Ντόρτμουντ στα ημιτελικά της διοργάνωσης τον Απρίλιο του 2013 θεωρήθηκε μια χρυσή ευκαιρία για τους "Μερένγκες". Μέγα λάθος...

Η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗ ΒΕΣΤΦΑΛΙΑ

Οι Βεστφαλοί πάτησαν τη Ρεάλ στον πρώτο ημιτελικό με 4-1, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι να κάνει όργια, σημειώνοντας καρέ τερμάτων και το 2-0 της ρεβάνς στο Μπερναμπέου άφηνε τους Ισπανούς εκτός τελικού ξανά. Ο Μουρίνιο απέτυχε για μια ακόμη φορά και άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της ομάδας.

Η ΕΜΦΑΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΣΤΟ "ΣΤΑΜΦΟΡΝΤ ΜΠΡΙΤΖ"

Έπρεπε να περάσει μια διετία και ο Κλοπ να καθίσει στον πάγκο της Λίβερπουλ, την ώρα που ο Μουρίνιο βρισκόταν στην Τσέλσι. Οι "Κόκκινοι" δεν είχαν νικήσει στα πέντε πρώτα ματς με τον Γερμανό στον πάγκο, μέχρι να έρθει ο αγώνας του "Στάμφορντ Μπριτζ" τον Οκτώβριο του 2015. Οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν με τον Ραμίρες στο 4', αλλά η Λίβερπουλ το γύρισε και νίκησε 1-3! Ο Μουρίνιο απομακρύνθηκε λίγα παιχνίδια μετά από την τεχνική ηγεσία των "Μπλε". Ήταν 17 Δεκεμβρίου του 2015.

Η "ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ" ΣΤΟ ΑΝΦΙΛΝΤ

Για να έρθει η φετινή απόλυση του Μουρίνιο, δυο ημέρες μετά την ήττα στο Άνφιλντ που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι 36-6 τελικές, η εικόνα μιας ομάδας ανήμπορης απέναντι σε έναν πιο δουλεμένο, πιο ποιοτικό αντίπαλο, έφερε το κύκνειο άσμα του Πορτογάλου στη Γιουνάιτεντ. Ο Κλοπ έπαιξε πάλι το ρόλο του στο να χάσει ο Μουρίνιο μια ακόμη προπονητική θέση...
ΠΗΓΗ: sport24.gr