Στο «Μπερναμπέου» τελικά το Ρίβερ-Μπόκα

Ο κύβος ερρίφθη τελικά και το Μπερναμπέου της Ρεάλ Μαδρίτης θα φιλοξενήσει τον δεύτερο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες ανάμεσα στην Ρίβερ Πλέιτ και την Μπόκα Τζούνιορς. Μάλιστα σύντομα αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση.
Η φετινή είναι μια ιστορική σεζόν για την πόλη της Μαδρίτης, αφού θα φιλοξενήσει τόσο τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Wanda Metropolitano», όσο και αυτόν του Κόπα Λιμπερταδόρες στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».
CONMEBOL, ΦΙΦΑ, Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και Ρεάλ Μαδρίτης, συμφώνησαν το ματς να γίνει την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 16:30 ώρα Αργεντινής (21:30 ώρα Ελλάδος) με Ισπανό διαιτητή. Στις εξέδρες θα υπάρχουν οπαδοί και από τις δύο ομάδες, ενώ τα εισιτήρια θα διαχειριστεί η Ρεάλ Μαδρίτης με την Ομοσπονδία της Ισπανίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία στιγμή έπεσε στο τραπέζι και η πόλη του Παρισιού και το «Παρκ Ντε Πρενς» για να διοργανώσει τον μεγάλο τελικό. Λέγεται ότι το Κατάρ κρύβεται πίσω από αυτή την προσπάθεια να ασκήσει επιρροή (οι ιδιοκτήτες της Παρί Σεν-Ζερμέν είναι από το Κατάρ), αφού απορρίφθηκε νωρίτερα η πρόταση της Ντόχα.
Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες μέχρι και ο Πούτιν είχε προσφέρει την επιλογή ο τελικός να γίνει στη Ρωσία, με αφορμή την επίσκεψή του στο Μπουένος Άιρες για τους G20.
Πάντως ελπίζουμε να έχουν φτιαχτεί οι... μπιντέδες του γηπέδου, καθώς με αυτή την αφορμή οι άνθρωποι της Ρεάλ Μαδρίτης αποφεύγουν πάγια να γίνονται σε αυτό το γήπεδο οι τελικοί του Κυπέλλου Ισπανίας όποτε η Μπαρσελόνα είναι φιναλίστ, υπό τον φόβο νίκης των Καταλανών μέσα στο "σπίτι" τους.

Πέντε φορές έχει γίνει εκτός Αργεντινής το «Superclasico»

Πέντε φορές, όλες αφορούσαν σε φιλική αναμέτρηση, έχει διεξαχθεί εκτός Αργεντινής το «Superclasico» ανάμεσα σε Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ.

Αναλυτικά:
  • 29/12/1955 (Μοντεβιδέο): Μπόκα-Ρίβερ 5-2
  • 27/02/1978 (Μοντεβιδέο): Μπόκα-Ρίβερ 0-2
  • 01/02/1984 (Μοντεβιδέο): Μπόκα-Ρίβερ 2-0
  • 15/06/2002 (Μαϊάμι): Μπόκα-Ρίβερ 1-2
  • 31/05/2014 (Μεξικό): Μπόκα-Ρίβερ 1-1