Football Leaks: Ντοπαρισμένος ο Σέρχιο Ράμος, "σκιές" στον έλεγχο ντόπινγκ σε Ρονάλντο και Κρόος

Το Football Leaks πέρα από την αποκάλυψη για τον Σέρχιο Ράμος, ο οποίος βρέθηκε θετικός μετά τον τελικό του Champions League το 2017, αφήνει "σκιές" και για τους υπόλοιπους "Μερένγκες", αποκαλύπτοντας την ένταση στο ντόπινγκ κοντρόλ κατά τη λήψη αίματος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.
Το "Football Leaks" αποκάλυψε ότι ο αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος, παραβίασε δύο φορές τους κανονισμούς του ντόπινγκ κοντρόλ. Συγκεκριμένα, βρέθηκε θετικός σε ουσία στον τελικό του Κάρντιφ (2017), αλλά η UEFA αρχειοθέτησε την υπόθεση, ενώ έκανε ντουζ πριν διενεργηθεί έλεγχος ντόπινγκ στο ματς με τη Μάλαγα τον περασμένο Απρίλιο.
Η έρευνα αφήνει "σκιές" και για τους υπόλοιπους "Μερένγκες", αποκαλύπτοντας το σκηνικό έντασης κατά τη λήψη αίματος από τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Τόνι Κρόος τέσσερις μήνες πριν τον τελικό του Κάρντιφ.
Την 1η Φεβρουαρίου του 2017 διενεργήθηκε ξαφνικός έλεγχος ντόπινγκ στη Μαδρίτη σε δέκα παίκτες της Ρεάλ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός "ότι πάντα αυτός επιλέγεται να υποβάλλεται στους συγκεκριμένους ελέγχους".
Όταν οι γιατροί της UEFA έβαλαν τη βελόνα για δεύτερη φορά, ο Πορτογάλος έδειξε την απογοήτευσή του σύμφωνα με την έκθεση, η οποία εστάλη τόσο στην ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας, όσο και στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.
Η κίνηση του Πορτογάλου δημιούργησε ένταση στο δωμάτιο. Η ατμόσφαιρα έγινε πιο βαριά. Όταν ελήφθη αίμα από τον Κριστιάνο και τον Τόνι Κρόος, προσωπικό από το ιατρικό επιτελείο των "Μερένγκες" έβαλε τις βελόνες για τον έλεγχο στους υπόλοιπους οκτώ παίκτες (συνολικά δέκα υποβλήθησαν).
Οι απεσταλμένοι της UEFA το "αποδέχθηκαν κατ' εξαίρεση". Όπως αναφέρεται στην έκθεση, έγινε "λόγω της έντασης που υπήρχε στην αίθουσα". Οι κανόνες, ωστόσο, είναι ξεκάθαροι. Ο έλεγχος πρέπει να γίνεται ανεξάρτητα και χωρίς κάποια παρέμβαση.
ΠΗΓΗ: sport24.gr