Σπανός: "Ομάδα για Ευρώπη ο Άρης, αρκεί να μείνει συγκεντρωμένος"

Ο πρώην προπονητής του Άρη, Δημήτρης Σπανός, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "AllAboutARIS ON AIR" και τον "Libero 107,4". Μίλησε για το χτίσιμο της νέας ομάδας από τον Πάκο Ερέρα, τη νέα "εποχή" του Άρη και την κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για την επιστροφή του Άρη:
"Είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Είναι λογικό να συζητιέται. Όλοι περιμένουμε ομάδες στη Σούπερ Λίγκ με ονόματα σαν του Άρη και Ιστορία και κόσμο".

Για τη φετινή εικόνα των "Κίτρινων":
"Θα ήταν πολύ εύκολο να πω χίλια δυο. Εγώ έχω συνηθίσει να λέω την αλήθεια όπως την βλέπω. Είναι σημαντικό για μια ομάδα να βγάλει μια αγωνιστική ταυτότητα και είναι αυτό που προσπαθεί και κάνει ο κ. Ερέρα. Η βασική σκέψη του προπονητή και των ανθρώπων της ομάδας".

Για την υπομονή που χρειάζεται:
"Ο Άρης αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει και χτίζει το δύσκολο κομμάτι του ποδοσφαίρου. Το να κερδίσεις κάτι σε βάθος χρόνου, είναι κάτι εύκολο. Το δύσκολο είναι τώρα. Η ομάδα θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Έκανε δύο ήττες, αλλά αν βάλετε τα παιχνίδια και τα αναλύσετε, μέσα στα Γιάννενα είχε δοκάρι και στη Νέα Σμύρνη έχασε ευκαιρία που δε χάνεται, ενώ δεν του δόθηκε και ένα πέναλτι".

Για τα θέματα διαιτησίας που έχουν απασχολήσει τον Άρη:
"Πέρσι διαλέξαμε να μην πούμε τίποτα, γιατί ήταν ντροπή για τον Άρη να μιλάει για διαιτησία στη Β' Εθνική. Φέτος είναι διαφορετικά και καλά κάνουν οι καθ' ύλην αρμόδιοι".

Για τη δυσκολία της δημιουργίας ομάδας με νέο ρόστερ:
"Είναι θέμα προσαρμογής του ανθρώπου σε νέα δεδομένα. Σκεφτείτε να πάμε εμείς στην Ισπανία και οι μόνοι που γνωρίζουμε να είναι οι γνωστοί μας που θα φέρουμε. Στην ομάδα που λέγεται Άρης, είναι καλύτερα να έρχεται ένας άνθρωπος που να ξέρει ότι πηγαίνει σε μια μεγάλη ομάδα, χωρίς να ξέρει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της. Εγώ το έζησα κάπως πέρσι. Ποιός δεν ξέρει τον Άρη, αλλά δεν ξέρουμε τα εσωτερικά του Άρη. Δεν πήγα να δημιουργήσω θέματα ακούγοντας άλλους. Έκανα αυτό που θεωρούσα σωστό".

Για τη νέα "εποχή" του Άρη:
"Έγινε δουλειά εις βάθος. Μου κάνει εντύπωση ότι οι παίκτες τρώνε όλοι μαζί στο Νέο Ρύσιο. Κοιτάζω φωτογραφίες στα site. Σε ένα πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, οι συνθήκες στον Άρη σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, ήταν ιδανικές. Απλά πλέον κινείται σε πρότυπα που κινούνται οι μεγάλες ομάδες. Κοιτάει προς τα πάνω".

Για τη σχέση του με τον Μυροφορίδη και τη μεταξύ τους αναμέτρηση στη Φούτμπολ Λιγκ:
"Με τον Παύλο έχω μια άριστη σχέση. Μερικά πράγματα είναι υπεράνω όλων. Όπου πάει κάνει δουλειά. Πήγε σε ομάδα με αρκετά προβλήματα, την οργάνωσε, έφερε παίκτες, έφερε και χρηματοδότη. Τι άλλο να κάνει;"

Για τη φετινή Σούπερ Λιγκ:
"Νομίζω ναι. Είτε εύκολα, είτε δύσκολα, έχει παγιωθεί αυτό. Είναι μια ομάδα για Ευρώπη, αρκεί να μείνει συγκεντρωμένη και σοβαρή. Και προπονητή έχει, και παίκτες έχει, αλλά και πρόεδρο έχει. Γιατί να μην το πετύχει; Νομίζω ότι ο κόσμος στηρίζει πάρα πολύ και είναι πολύ σημαντικό. Αυτό που έζησα στον Άρη, δεν ξέρω αν θα μπορέσω να το ζήσω σε άλλη ομάδα."

Για το επόμενο παιχνίδι, κόντρα στον ΠΑΟΚ:
"Είναι δύο διαφορετικές ομάδες. Η μια έχει δυσθεώρητο μπάτζετ. Θα παίξει ρόλο και η καυτή έδρα. Είναι δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες και θα κριθεί στη λεπτομέρεια. Ο νικητής θα κρίνει πολλά και για το μέλλον του, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι".