Κατσουράνης: «Να καταλάβουν οι παίκτες ότι η Εθνική είναι πολύ πιό σημαντική από τις ομάδες τους»

Για τα στοιχεία που λείπουν από την Εθνική μας ομάδα, αλλά και για την εικόνα της, μίλησε μεταξύ άλλων, ο Κώστας Κατσουράνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Ο πρώην άσος της Μπενφίκα είπε για:

Την εικόνα της Εθνικής ομάδας:
«Θέλει δουλειά, θέλει υπομονή. Δεν βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση αλλά πρέπει να στηρίξουμε ώστε να ξαναγυρίσει η Εθνική στις επιτυχίες. Δεν νομίζω ότι ο δρόμος της επιτυχίας θα επιστρέψει χάρη σε εμάς, ούτε πιστεύω ότι θα γίνει. Κάτι άλλο που χρειάζεται είναι να βάλει ο κάθε ποδοσφαιριστής την ομάδα πάνω από τον εαυτό του, να μην χρειάζεται να μας δείξει ότι εγώ είμαι καλύτερος από τον άλλον. Θέλουμε παίκτες που θα παίζουν με πάθος και πίστη στα αποτελέσματα κόντρα σε ομάδες που μπορούμε να κερδίσουμε. Το βασικό είναι να καταλάβουν ότι η Εθνική είναι πολύ πιό σημαντική από τις ομάδες που αγωνίζονται. Όταν το καταλάβουν θα πάνε και σε μεγάλη διοργάνωση».

Το μυστικό της επιτυχίας μίας Εθνικής ομάδας:
«Η Εθνική πρέπει να ξεκινάει με το να γίνονται οι παίκτες μία οικογένεια όπως ήμασταν εμείς. Μετά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, τους οποίους πρέπει να τους ξεχωρίσουν αυτοί που είναι υπεύθυνοι. Αν αγαπάς την Εθνική πέρα από την ομάδα σου θα πας μπροστά σίγουρα».