Αποσύρεται από την προπονητική ο Μαρσέλο Λίπι

"Αντίο" στους πάγκους θα πει σε λίγους μήνες ο Μαρσέλο Λίπι.
Τον Φεβρουάριο του 2019 όταν και ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με την Εθνική ομάδα της Κίνας, ο "Πολ Νιούμαν" του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου, θα εγκαταλείψει οριστικά τους πάγκους για να βρεθεί κοντά στην οικογένειά του.
Κλείνοντας έτσι μία σπουδαία καριέρα, με κορυφαίες στιγμές την κατάκτηση του Μουντιάλ του 2006 με την Εθνική Ιταλίας και την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 1996 με την Γιουβέντους.
Ο Λίπι στην τεράστια καριέρα του, εκτός από την Γιουβέντους και τις Εθνικές Κίνας και Ιταλίας, έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων και με τις Αταλάντα, Νάπολι, Ίντερ και Γκουανγκζού. Επίσης έχει κατακτήσει 5 Πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο και 4 Σούπερ Καπ Ιταλίας, καθώς επίσης 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο, 3 Πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 1 Σούπερ Καπ Κίνας και ένα Ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ.
Επίσης είναι ο πρώτος προπονητής στην Ιστορία του ποδοσφαίρου που κατέκτησε Τσάμπιονς Λιγκ και Μουντιάλ, Τσάμπιονς Λιγκ και Ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
"Θέλω να γυρίσω σπίτι. Έχω συμβόλαιο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, όταν και ολοκληρώνεται το ασιατικό κύπελλο. Θα δούμε μετά από αυτό, αλλά νομίζω πως αυτή θα είναι η τελευταία μου εμπειρία. Είναι πιθανό να φύγω από την Κίνα τον Φεβρουάριο και να επιστρέψω στην Ιταλία και στην οικογένεια μου" δήλωσε ο πολύπειρος Ιταλός κόουτς.