Πανηπειρωτική... Ταξιαρχία!

Σημαντική νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη, πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα με 1-2 το απόγευμα του Σαββάτου για την 3η αγωνιστική ημέρα της Σούπερ Λιγκ!
Μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές που επίσης επισκέφθηκε την Αθήνα χωρίς να πάρει θετικό αποτέλεσμα, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έφυγε με το "τρίποντο" της νίκης. Μάλιστα έτσι έσπασε και μια παράδοση που κρατούσε πλέον των 37 ετών, καθώς η τελευταία νίκη του ΠΑΣ ήταν στην Ριζούπολη σε επίπεδο Α' Εθνικής κατηγορίας, χρονολογούνταν από την 01/02/1981.
Οι φιλοξενούμενοι, που ήταν καλύτεροι στην διάρκεια της αναμέτρησης, πέτυχαν δύο πολύ όμορφα τέρματα με τους Λεό (40') και Νικολιά (60') που συνδυάστηκαν άψογα και στα δυο τέρματα. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν να κάνουν ήταν να μειώσουν με τον Ελ Χέλβε στο 79'. Να σημειωθεί ότι έκανε και το ντεμπούτο του με την νέα του ομάδα ο Αθανασιάδης, ο οποίος αγωνίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο στην θέση του Μυστακίδη.

Οι συνθέσεις:
Απόλλων Σμύρνης (Αλμπέρτο Μοντεαγούδο): Χουάντερσον, Στάθης, Ναδάλες, Τζανετόπουλος (74' Γκίνο), Κύργιας, Γκονζάλες (58' Σικαμπάλα), Τριάδης, Ντ' Ουρζό (74' Ελ Χέλβε), Μάντζιος, Πέδρο, Μπεντινέλι.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Νικολιάς, Μιχαήλ, Λίλα, Κάστρο, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Τσικάρσκι, Βιδάλ (86' Σκόνδρας), Λεό (69' Κριζμάν), Μυστακίδης (80' Αθανασιάδης).

* Την επόμενη αγωνιστική (22/09, 20:30) ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον Άρη.