Κάζο για Μουρίνιο, τον απέκλεισε η Ντέρμπι Κάουντι του Λάμπαρντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να σώσει την κατάσταση στα πέναλτι, αλλά η τιμωρία ήρθε έστω και αργοπορημένα από την Ντέρμπι Κάουντι. Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ, που πλήγωσε τον πρώην προπονητή του στην Τσέλσι, επικράτησε με σκορ 8-7 (!) στα πέναλτι για να αφήσει αυτή του Ζοσέ Μουρίνιο εκτός συνέχειας Carabao Cup μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» (2-2 κανονική διάρκεια)!
Στο παιχνίδι που ξεκίνησε στις 22:00 ο Ζοσέ Μουρίνιο ήθελε να επαναφέρει την ομάδα του στις νίκες μετά την ισοπαλία με την Γουλβς και φυσικά να πάρει την πρόκριση έχοντας τον τίτλο του φαβορί.
Ωστόσο το σενάριο δεν ήταν ιδανικό για τον Πορτογάλο και τους «Κόκκινους Διαβόλους», οι οποίοι μπορεί να πέρασαν μπροστά στο σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με τον Χουάν Μάτα, αλλά συνέχισαν να μην βελτιώνουν τις αδυναμίες τους και εν τέλει το πλήρωσαν. Πολύ καλός ο ρυθμός καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, με τον Γουίλσον να δίνει στους φιλοξενούμενους το γκολ που δικαιούνταν με άπιαστη απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 30-35 μέτρα (59').
Επιχείρησε να ανακτήσει τα ηνία της αναμέτρησης η Γιουνάιτεντ, ωστόσο ο Ρομέλου Λουκάκου έχασε τεράστια ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, για να έρθει λίγο αργότερα η τιμωρία, με τον Τζακ Μάριοτ να σκοράρει στο 86' για το 2-1! Από το 67' κι έπειτα οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Σέρχιο Ρομέρο επειδή έπιασε την μπάλα εκτός ορίων μεγάλης περιοχής. Αυτό που την κράτησε στην ζωή ήταν το γκολ του Μαρουάν Φελαϊνί στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Βέλγο να έχει έρθει από τον πάγκο μαζί με τον Φρεντ μετά την ισοφάριση της Ντέρμπι για να σώσουν την κατάσταση.
Το τελικό 2-2 έστειλε τον αγώνα κατευθείαν στα πέναλτι, εκεί όπου κανείς από τους ποδοσφαιριστές των δύο πλευρών δεν έλεγε να αστοχήσει, μέχρι να έρθει ο Φιλ Τζόουνς και να αποδειχθεί αυτός ο μοιραίος.
ΠΗΓΗ: england365.gr