Κάνει άγαλμα στον Ταμπάρες ο δήμος του Μοντεβιδέο

Για την προσφορά του θα τιμήσει ο δήμος του Μοντεβιδέο τον Όσκαρ Ταμπάρες, καθώς θα κατασκευάσει ένα άγαλμα με την μορφή του.
Παρά τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο αποκαλούμενος και «καθηγητής» είχε τεράστια προσφορά ως ομοσπονδιακός τεχνικός για δώδεκα χρόνια στην Εθνική Ουρουγουάης και μάλιστα στο περασμένο Παγκόσμιο Κύπελλο οδήγησε την ομάδα του στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Η πρόταση για την ανέγερση του αγάλματος προς τιμήν του 71χρονου προπονητή, που μεταξύ άλλων έχει καθίσει και στους πάγκους των Μίλαν και Μπόκα Τζούνιορς, έγινε από τον κοινωνιολόγο Έρικ Άλβες στην ψηφιακή πλατφόρμα «Το Μοντεβιδέο Αποφασίζει», ένα φόρουμ στο οποίο οι πολίτες συζητούν θέματα της πόλης. Η πρόταση έλαβε ήδη το ελάχιστο όριο των 500 υπογραφών που απαιτούνται για να προχωρήσει και αναμένεται να γίνει πράξη εντός του έτους, ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο της πρωτεύουσας.
Ο ίδιος ο Ταμπάρες δήλωσε χαρούμενος και ευγνώμων» για το γλυπτό (σε μέγεθος φυσικών διαστάσεων) που θα τοποθετηθεί στην κεντρική λεωφόρο του Μοντεβίδεο στις 18 Ιουλίου 2019.