Δύο χρόνια από την ημέρα που ο ΠΑΣ (ξανα)έγραψε Ιστορία!

Ήταν 14 Ιουλίου 2016 όταν το καμάρι της Ηπείρου, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ζούσε το μεγάλο όνειρο! Είχε έρθει πλέον η στιγμή να συμμετάσχει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Η μέρα που ο "Άγιαξ της Ηπείρου" έκανε περήφανους όλους τους φίλους της ομάδας, έκανε περήφανους όλους τους Γιαννιώτες, έκανε περήφανους όλους τους Ηπειρώτες!
Δύο χρόνια από την αλησμόνητη βραδιά που το καμάρι της Ηπείρου, ο ΠΑΣ Γιάννινα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ιστορία του σε Ευρωπαϊκό ματς, συντρίβοντας μάλιστα την Νορβηγική Οντ με 3-0! Το πρώτο Ευρωπαϊκό τέρμα της ομάδας πέτυχε ο Αλέξης Μιχαήλ στο 7', το δεύτερο ο Νταβίντ Λόπες Ναδάλες στο 31' και το τρίτο ο Νόε Ακόστα στο 68'. Όπως έλεγε και αείμνηστος Αλέκος Κιτσάκης, ο υμνωδός του ΠΑΣ, "...θα πας και στην Ευρώπη ομάδα θρυλική!"
Οι "Ζωσιμάδες" είχαν φορέσει τα γιορτινά τους γι' αυτό το ιστορικό ματς. Η ιστορική έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα. Η έδρα που είδε τον ΠΑΣ στα πρώτα βήματα της Ιστορίας του, που είδε τον ΠΑΣ στη Γ, στη Β και στην Α εθνική κατηγορία, που είδε τον ΠΑΣ των Αργεντίνων, που είδε τον ΠΑΣ σε χαρές και σε λύπες, τώρα τον έβλεπε στην μεγάλη καταξίωση. Τον έβλεπε να γίνεται Ευρωπαίος!
Ήταν όλοι εκεί, η παλαιότερη και η σύγχρονη Ιστορία της ομάδας. Ακόμη και ο Ζντένκο Μουφ είχε έρθει από την πατρίδα του για να ζήσει από κοντά αυτή την μεγάλη βραδιά. Το Campion.gr είχε την μεγάλη τιμή να τον συναντήσει μετά τη λήξη της αναμέτρησης.
Η ομάδα από εκείνη τη βραδιά και έπειτα έχει αλλάξει επίπεδο και οι αποδείξεις πολλές. Συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, άριστες σχέσεις συνεργασίας με Ευρωπαϊκές ομάδες όπως η Ρόμα και η Αλκμάαρ, πρόσκληση για φιλικό από την Χόφενχάιμ, φιλικό των βετεράνων του με τους αντίστοιχους της Μπαρσελόνα και πολλά πολλά ακόμη.
Το Campion.gr βρισκόταν στην θέση του, στη Θύρα 9 φυσικά. Εκεί που βρίσκεται συνειδητά πάντα για να ενισχύει την προσπάθεια της ομάδας.