Στους "16" του Μουντιάλ ο Θεός του ποδοσφαίρου και η Αργεντινή!

Στους "16" του Μουντιάλ προκρίθηκαν ο Θεός του ποδοσφαίρου, Λιονέλ Μέσι και η Αργεντινή, καθώς επικράτησαν με 1-2 της Νιγηρίας στην 3η και τελευταία αγωνιστική ημέρα της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης!
Με ηγέτη τον σούπερ σταρ της Μπαρσελόνα, οι Λατινοαμερικάνοι έβαλαν τα πράγματα στην θέση τους και πέρασαν στην επόμενη φάση, όπου το Σάββατο θα αντιμετωπίσουν την Γαλλία.
Στο 14' ο Μέσι άνοιξε το σκορ χάρη σε φοβερή γκολάρα, μετά από τρομερή μπαλιά του Μπανέγα και δικό του κοντρόλ για σεμινάριο. Ο ίδιος είχε δοκάρι λίγο αργότερα, ωστόσο στο 51' οι Αφρικανοί κατάφεραν με τραβηγμένο πέναλτι να ισοφαρίσουν, αφού ο Μόουζες νίκησε από την άσπρη βούλα τον Αρμάνι. Στο 86' όμως ο Ρόχο από την καρδιά της άμυνας έκανε το 1-2.
Να σημειωθεί ότι με το τέρμα αυτό, ο Μέσι έφτασε τα 867 συνολικά στην καριέρα του, ενώ ο κατ' ανάγκην ανταγωνιστής του έχει 866 με 149 ματς περισσότερα.

Η αρχηγική ομιλία του Μέσι στο ημίχρονο!

Οι συνθέσεις:
Νιγηρία (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Μπαλόγκουν, Τροστ Εκόνγκ, Ομερούο (90' Ιγουόμπι), Μόουζες, Εντίντι, Μίκελ, Ετέμπο, Ιντόγου, Ιχεανάτσο (4o6' Ιγκάλο), Μούσα (90+2' Νουάνκουο).
Αργεντινή (Χόρχε Σαμπαόλι): Αρμάνι, Μερκάντο, Οταμέντι, Ρόχο, Ταγλιαφίκο (80' Αγουέρο), Πέρες (61' Παβόν), Μασκεράνο, Μπανέγα, Ντι Μαρία (72' Μέσα), Μέσι, Ιγκουαΐν.