Ο Αμπράμοβιτς εξετάζει την πώληση της Τσέλσι

Στην πώληση της Τσέλσι επιθυμεί να προβεί ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, έναντι του ποσού των 1,17 δισεκατομμυρίων Βρετανικών λιρών (1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ).
Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος ως ιδιοκτήτης της Τσέλσι είχε επενδύσει τεράστια ποσά για την ανακαίνιση του Στάμφορντ Μπριτζ, απέσυρε την αίτηση που είχε υποβάλλει για να πάρει τη Βρετανική βίζα. Την είδηση μετέδωσε η Βρετανική εφημερίδα The Sun, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του Ρώσου επιχειρηματία. Η Βρετανική εφημερίδα γράφει ότι η αιτία αυτής της απρόσμενης εξέλιξης υπήρξε το γεγονός ότι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς κατάφερε να αποκτήσει την Ισραηλινή υπηκοότητα.
Ο Ισραηλινός πρέσβευτής στην Ρωσία Γκάρι Κόρεν δήλωσε, ότι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έλαβε την Ισραηλινή υπηκοότητα και πλέον κατοικεί στο Ισραήλ: «Εξ όσων γνωρίζω ολοκλήρωσε την διαδικασία. Μετακόμισε, ζει στο Ισραήλ και έλαβε Ισραηλινό διαβατήριο» είπε στο ραδιόφωνο Evho Moskvi (Ηχώ της Μόσχας).
Ο Ισραηλινός πρεσβευτής είπε ότι ελπίζει, πως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς θα επενδύσει στο Ισράηλ. «Πρόκειται για έναν επιτυχημένο επιχειρηματία και ελπίζουμε ότι ένα μέρος της περιουσίας του θα επενδυθεί στην οικονομία μας» είπε ο Κόρεν εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο Αμπράμοβιτς θα μπορούσε να στηρίξει το Ισραηλινό ποδόσφαιρο το οποίο «είναι σε αξιοθρήνητη κατάσταση».
ΠΗΓΗ: Reuters, CNN