Καρυπίδης: «Να χαλάσω 100 εκατ για να πάρω 2 Κύπελλα όπως ο Σαββίδης, θεωρείται επιτυχία;»

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ» και μεταξύ άλλων έδωσε απαντήσεις και για τις συζητήσεις επί του τηλεοπτικού συμβολαίου. Επίσης έκανε απολογισμό της θητείας του στην ομάδα, αναφέρθηκε στον στόχο της επόμενης χρονιάς αλλά και στις συζητήσεις με τους Αμερικανούς επιχειρηματίες.

Για τον στόχο της ομάδας: «Επιτυχία θα είναι για μένα να μπει η ομάδα στην πεντάδα και να βγει στην Ευρώπη. Παίζουν κι άλλα πράγματα όμως το ρόλο τους. Πως θα μπορείς να θεωρείται επιτυχημένος αν δεν έχεις γήπεδο που πρέπει, δεν έχεις προπονητικές εγκαταστάσεις και γενικά ότι απαιτεί η σύγχρονη εποχή. Αν βγούμε στην Ευρώπη ή προχωρήσουμε στο Κύπελλο σίγουρα θα είναι μια επιτυχία για μας».

Για το τηλεοπτικό συμβόλαιο: «Είχε γίνει μια προσέγγιση από τη Nova, με μια πρόταση που εγώ τη θεώρησα προσβλητική για τον Άρη. Είμαστε πλέον στο γκρουπ των επτά ομάδων, έχουμε υπογράψει μια ρήτρα ότι δεν θα μπορεί να υπογράψει κανένας μόνος του, η οποία είναι ύψος 1.000.000 ευρώ και αν δεν βρούμε τηλεοπτική στέγη δεν θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση. Όσον αφορά τον Άρη, δεν μπορώ να ακούω αυτό που λένε για το Big 4, καθώς και εμείς ανήκουμε στις πέντε μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα».

Για τις συζητήσεις με τους Τομ Παπαδόπουλο-Νικ Σάκιεβιτς: «Είναι ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας (ο Παπαδόπουλος) με πολύ καλή οικονομική επιφάνεια. Από εκεί και πέρα θέλω να μου πουν τι ακριβώς θέλουν να κάνουν. Εγώ δεν έχω πρόβλημα να συνεργαστώ με τον οποιονδήποτε θα μου πει ποιο είναι το πλάνο του, να δω τα λεφτά και πώς θα επενδυθούν. Αυτό πάντως που βγήκε και είπε ο κ. Παπαδόπουλος ότι αναλαμβάνει τα χρέη και το μπάτζετ δεν έχει καμία βάση, καθώς η ομάδα δεν έχει ουσιαστικά χρέη αυτή τη στιγμή. Του το είπα και του ιδίου, αν είναι να κάνουμε κάτι μαζί, η ομάδα στις 30/07 θα είναι μηδενική από χρέη. Ανακοινώσαμε και μια νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, η οποία θα καλυφθεί από εμάς, ας μας πουν πόσα λεφτά θέλουν να βάλουν και πως, και είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες καθώς εδώ ισχύει το ρητό «Η ισχύς εν τη ενώσει». Σίγουρα θα είμαστε πιο δυνατοί αν έχουμε και έναν ακόμη να βάζει χρήματα. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος που με ενδιαφέρουν οι καρέκλες…».

Για το αν έχει πρόθεση πώλησης της ΠΑΕ: «Πουλάω αν έχω μια συγκεκριμένη και σοβαρή πρόταση. Αν πουλάω ακριβά ή φθηνά αυτό είναι δικαίωμα δικό μου. Δεν ξεπουλάω, πουλάω».

Το μήνυμά του προς τον κόσμο: «Περιμένω από τον κόσμο πράξεις πλέον. Το μήνυμα που μπορώ να στείλω είναι ότι ο Καρυπίδης μπορεί και στη Σούπερ Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ και παντού! Πρώτη φορά ο Άρης είναι υγιής και αυτό σε κάποιους δεν αρέσει. Όλοι θα κριθούμε από τις επιτυχίες μας και μόνο. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι είμαι Σαββίδης, αλλά το να χαλάσω 100.000.000 ευρώ για να πάρω δύο Κύπελλα θεωρείται επιτυχία; Θα μετρηθούμε στο γήπεδο με όλους. Το εύκολο για μένα θα ήταν πέρσι μετά την αποτυχία να πω «Πουλάω και φεύγω». Πείσμωσα και προτίμησα να μείνω και να παλέψω φέτος για να ανεβάσω τον Άρη».