Επίσημη ανακοίνωση: "Ο Κάριους έπαιζε με διάσειση στο 2ο ημίχρονο του τελικού"

Ο Λόρις Κάριους υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες έδειξαν ότι έπαιζε με διάσειση στο 2ο ημίχρονο του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από χτύπημα από τον Σέρχιο Ράμος.
Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής ευθύνεται για δύο τέρματα που δέχθηκε στον τελικό του Κιέβου, στον οποίο οι "Κόκκινοι" ηττήθηκαν με 3-1 και έχασαν την ευκαιρία να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης για έκτη φορά στην Ιστορία τους.
Οι εξελίξεις που μεταδίδουν "ESPN" και "Bild" ρίχνουν φως σε μία νέα πτυχή των προβλημάτων που αντιμετώπισε ο Γερμανός και δη στο 2ο ημίχρονο, μετά από χτύπημα από τον Σέρχιο Ράμος εκτός φάσης στο 48ο λεπτό.
Ο Ισπανός αμυντικός έπεσε πάνω στον Κάριους σε μία επίθεση των "Μερένγκες" και χτύπησε τον αντίπαλό του με τον αγκώνα στο κεφάλι. Ο Κάριους διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή γι' αυτήν την πράξη, χωρίς (φυσικά) αντίκρισμα.
Στο 64ο λεπτό, ο Κάριους δέχθηκε το δεύτερο τέρμα του αγώνα, από ένα φανταστικό "ψαλίδι" του Γκάρεθ Μπέιλ, στο οποίο αν και είχε ελάχιστα περιθώρια να κάνει κάτι, δεν αντέδρασε.
Στο 83ο λεπτό, όμως, σε ένα μακρινό σουτ του Ουαλού, έκανε τραγικό σφάλμα και δέχθηκε το τρίτο τέρμα του αγώνα που "κλείδωσε" τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης.
Σύμφωνα με το "ESPN", οι άνθρωποι της Λίβερπουλ ανησύχησαν από την πιθανότητα ο Κάριους να υπέστη διάσειση στο χτύπημα από τον Ράμος και γι' αυτό τον έστειλαν στον σπεσιαλίστα σε τραύματα κεφαλιού, δρ. Ρος Ζαφόντε, στη Βοστώνη.
Οι εξετάσεις στο γενικό νοσοκομείο της Μασαχουσέτης πραγματοποιήθηκαν στις 31 Μαΐου, με τη "Bild" να αναφέρει ότι 26 από τα 30 τεστ στα οποία υποβλήθηκε να δείχνουν ότι υπέφερε από διάσειση.
Ο Ζαφόντε αποτελεί τον επικεφαλής γιατρό στις θεραπείες παικτών του NFL που αντιμετωπίζουν τραυματισμούς στο κεφάλι και είναι γνωστός των ιδιοκτητών της Λίβερπουλ, "Fenway Sports Group", που εδρεύει στη Βοστώνη.
Ο Κάριους, ο οποίος βρισκόταν στην Καλιφόρνια για διακοπές, θα επιστρέψει στη Λίβερπουλ για την θερινή προετοιμασία στις 2 Ιουλίου.

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Το νοσοκομείο, με την άδεια του Γερμανού, εξέδωσε και ιατρικό ανακοινωθέν κατόπιν "αναρίθμητων τηλεφωνικών κλήσεων σήμερα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του τερματοφύλακα της Λίβερπουλ Λόρις Κάριους".
Το ανακοινωθέν επιβεβαιώνει τα στοιχεία του ρεπορτάζ και αναφέρει μεταξύ άλλων: "Μετά από προσεκτική εξέταση των πλάνων του αγώνα και κατόπιν προσθήκης του λεπτομερούς ιστορικού -συμπεριλαμβανομένων των συμπτωμάτων που ανέφερε ότι είχε την ώρα και αμέσως μετά από την επαφή-, εξετάσεων και μετρήσεων, καταλήξαμε ότι ο κ. Κάριους υπέστη διάσειση στον αγώνα της 26ης Μαΐου 2018. Την ώρα της διάγνωσής μας, τα υπολειπόμενα συμπτώματα και τα αντικειμενικά σημάδια του κ. Κάριους υποδηλώνουν ότι υπήρξε οπτική δυσλειτουργία και πιθανόν σημειώθηκε αμέσως μετά από το συμβάν".
Μάλιστα, αναφέρεται ότι "είναι πιθανό ότι τέτοια μειονεκτήματα μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση" του τερματοφύλακα.
Το ανακοινωθέν καταλήγει: "Σημειώσαμε επίσης ότι ο κ. Κάριους ανέφερε σημαντική και σταθερή βελτίωση μετά από το συμβάν και περιμένουμε να αναρρώσει πλήρως βασισμένοι στα αποτελέσματα των εξετάσεων. Περιμένουμε ότι με τη θεραπεία και ακολουθώντας τα συνταγογραφημένα πρωτόκολλα θα συνεχίσει να βελτιώνεται".
ΠΗΓΗ: ESPN, Bild, sport24.gr