Έγινε η πρώτη συνάντηση ΟΥΕΦΑ-Ελλήνων προπονητών!

Στα πλαίσια της έρευνας που πραγματοποιούμε για το θέμα των προπονητών, μάθαμε για το εξής γεγονός που δείχνει ότι ίσως είναι πιο κοντά από ποτέ η ώρα που η ΟΥΕΦΑ θα μάθει επίσημα για το "καθεστώς" που ισχύει στην Ελλάδα σχετικά με τους προπονητές και την επιλεκτική εφαρμογή του νόμου από την ΕΠΟ.
Η προσωπική φιλία που συνδέει αξιωματούχο της ΟΥΕΦΑ με Έλληνα επαγγελματία προπονητή κάτοχο διπλώματος UEFA PRO, αξιοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες από τους επαγγελματίες προπονητές για να ενημερωθεί ανεπίσημα σε πρώτη φάση η ΟΥΕΦΑ για τα προβλήματά τους.
Ο άνθρωπος της ΟΥΕΦΑ φιλοξενήθηκε υποδειγματικά και αναχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις για τους Έλληνες προπονητές. Στο παραθαλάσσιο γεύμα που παρευρέθηκε, είχε προσκληθεί και ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης ο οποίος γνωρίζοντας τι θα συζητηθεί απέφυγε τη συνάντηση, μιας και είναι ένας από αυτούς τους παράγοντες που επικροτούν με τον τρόπο τους τις προσλήψεις προπονητών χωρίς προσόντα.
Εκεί λοιπόν αναλύθηκε όλη η σημερινή κατάσταση από την οποία συστηματικά αποκλείονται οι προπονητές UEFA PRO και αυτό που χαρακτηριστικά δήλωσε ο αξιωματούχος είναι ότι η ελληνική ομοσπονδία για να καταλάβει την αξία της σχολής UEFA PRO, ίσως θα πρέπει να χάσει τη δυνατότητα να βγάζει προπονητές με επαγγελματικά διπλώματα από εδώ και στο εξής! Πάντως ήταν φανερή η έκπληξή του για το γεγονός ότι δεν εφαρμόζεται ένα υποχρεωτικό κριτήριο για την αδειοδότηση των επαγγελματικών ομάδων και μάλιστα τόσο συστηματικά! Η έκπληξή του έγινε ακόμη πιό μεγάλη όταν είδε φύλλα αγώνων όπου οι προπονητές σε επαγγελματικούς αγώνες δηλώνονταν απόντες! Ψωροκώσταινα...