Αγωγή-μαμούθ της Φούτμπολ Λιγκ στην Σούπερ Λιγκ

Αγωγή-μαμούθ σε βάρος της Σούπερ Λιγκ κατέθεσε η Φούτμπολ Λιγκ.
Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις των δύο επαγγελματικών λιγκών αφού οι προσπάθειες συνεννόησης για εξεύρεση συναινετικής λύσης εδώ και πολύ καιρό, δεν είχαν αντίκρισμα.
Ειδικότερα, η Φούτμπολ Λιγκ κατέθεσε αγωγή-μαμούθ ύψους 16.825.000 ευρώ σε βάρος της Σούπερ Λιγκ για οικονομικές ενισχύσεις που δεν δόθηκαν από την «μεγάλη» λίγκα στην «μικρή» εδώ και χρόνια.
Οι εν λόγω οικονομικές ενισχύσεις είναι θεσμοθετημένες με νόμο από το 2006, όταν διαλύθηκε η ΕΠΑΕ και δημιουργήθηκαν οι δύο ξεχωριστές λίγκες. Τότε, η Φούτμπολ Λιγκ είχε επωμιστεί όλα τα οικονομικά βάρη και τις οφειλές της ΕΠΑΕ και η Σούπερ Λιγκ ήταν υποχρεωμένη να δίνει από το 2006 και κάθε χρόνο ένα ποσό ώστε να εξοφλούνται τα χρέη της παλιάς διοργανώτριας.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η δεύτερη τη τάξει κατηγορία, χρήματα έχουν δοθεί μόλις τρεις φορές, με αποτέλεσμα η Φούτμπολ Λιγκ να πληρώνει ακόμη από μόνη της πρόστιμα από την εφορία, ενώ απειλείται και με κατάσχεση από δάνειο που είχε πάρει και δεν εξυπηρετείται.
Έτσι, η Φούτμπολ Λιγκ αξιώνει πλέον 16,8 εκατ. ευρώ από την Σούπερ Λίγκ που αντιστοιχεί σε περίπου 2,2 εκατ. ευρώ ετησίως.
Αναμένεται πλέον η απάντηση της «μεγάλης» κατηγορίας, που είτε θα οδηγηθεί στα δικαστήρια είτε σε κάποια εξωδικαστική συμφωνία.
ΠΗΓΗ: sdna.gr