Τα εγκαίνια της πρώτης μπουτίκ Ελληνικής ομάδας (video)

25-5-1993. Βρισκόμαστε στη χρυσή περίοδο Μελισσανίδη–Καρρά, που ακόμα δεν είχαν συμπληρώσει χρόνο ως μεγαλομέτοχοι της ΑΕΚ.
Το «δίδυμο» ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει το πρώτο του πρωτάθλημα αφού εκείνη τη χρονική στιγμή έμεναν δυο αγωνιστικές και η ένωση ήταν πρωτοπόρος, στο +1 από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο με δύσκολο πρόγραμμα έχοντας ακόμα να αντιμετωπίσει τον Εδεσσαϊκό στη Μακεδονία και τον Ολυμπιακό στο «Νίκος Γκούμας».
Σαν σήμερα η διοίκηση της ΑΕΚ οργάνωσε μεγαλοπρεπή επίδειξη μόδας, σε πολυτελές ξενοδοχείο, με συντονιστή τον Μιχάλη Ασλάνη και μανεκέν τους παίκτες της ΑΕΚ, αλλά και επώνυμα μοντέλα με επικεφαλής την Μαρίνα Τσιντικίδου. Σπουδαίοι καλεσμένοι παραβρέθηκαν στην πρωτότυπη διοργάνωση, μεταξύ άλλων ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, πρόεδρος τότε του Παναθηναϊκού και βασικός αντίπαλος της ΑΕΚ στην διεκδίκηση του τίτλου, μάλιστα ο «Καπετάνιος» είχε καθίσει ανάμεσα σε Μελισσανίδη και Καρρά.
Σκοπός της εκδήλωσης αυτής ήταν να παρουσιαστεί ουσιαστικά προς τα έξω η νέα συνεργασία με την Ιταλοαμερικάνικη εταιρεία Basic που από τη νέα χρονιά θα έντυνε την ομάδα. Η Basic ήθελε να μπει στην Ελληνική αγορά και το επιχείρησε μέσω ΑΕΚ, ανοίγοντας μάλιστα την πρώτη της μπουτίκ στο γήπεδο «Νίκος Γκούμας», στην πίσω πλευρά της εξέδρας 16-17, με προϊόντα που αφορούσαν την ομάδα, από εμφανίσεις και κοστούμια μέχρι μπρελόκ τετράδια ακόμα και διάφορα ποτά. Οι δυο μεγαλομέτοχοι φρόντισαν η νέα μπουτίκ να είναι πλήρης σε προϊόντα και εκείνη την εποχή ήταν μια από τις ποιο μεγάλες στην Ευρώπη ενώ η ΑΕΚ γινόταν η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα με δικό της κατάστημα αθλητικών ειδών.
Τα επίσημα εγκαίνια της μπουτίκ, στο γήπεδο Νίκος Γκούμας, έγιναν την επόμενη μέρα μπροστά σε 2000 κιτρινόμαυρους φιλάθλους και την κορδέλα έκοψε ο τότε υπουργός αθλητισμού Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δηλώνοντας ότι η πολιτεία είναι πάντα κοντά στους νοικοκύρηδες.
Το νέο κατάστημα της ΑΕΚ μέσα σε μόνο δυο μέρες λειτουργίας έκανε τζίρο 10 εκατομμύρια δραχμές, ενώ τα συνολικά κέρδη της Ένωσης από τη συνεργασία με την Basic υπολογίζονταν στα 55 εκατομμύρια δραχμές. Στα πλάνα Μελισσανίδη και Καρρά πλέον ήταν το γήπεδο της Φιλαδέλφειας να φτάσει σε χωρητικότητα τις 50000 θέσεις, ενώ είχε ήδη ξεκινήσει το ρετουσάρισμα του γηπέδου με την ανάπλαση των αποδυτηρίων, την κατασκευή μεμπερς–κλάμπ, την δημιουργία αίθουσας τύπου και τοποθέτηση νέων πάγκων και την επόμενη χρονιά η αλλαγή σε όλη τη πλευρά της οδού Καππαδοκίας.
ΠΗΓΗ: aek-live.gr