Η Ατλέτικο Μαδρίτης κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ!

Για τρίτη φορά την τελευταία οκταετία η Ατλέτικο Μαδρίτης κατέκτησε το τρόπαιο του Γιουρόπα Λιγκ!
Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, επιβλήθηκε με 0-3 της Μαρσέιγ στο Stade de Lyon και πανηγύρισε πέρα για πέρα δίκαια την μεγάλη επιτυχία, μετά το 2010 επί της Φούλαμ και το 2012 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο.
Ο τελικός δεν είχε μεγάλες συγκινήσεις, αλλά ήταν γεμάτος πάθος και δυνατές μονομαχίες. Απόλυτος πρωταγωνιστής του ήταν ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος ίσως στο τελευταίο του Ευρωπαϊκό ματς με τους «Ροχιμπλάνκος» (από τη νέα σεζόν αναμένεται να φορά την φανέλα της Μπαρσελόνα) πέτυχε και τα δύο γκολ των Μαδριλένων, οδηγώντας την ομάδα του στην κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στην Μαρσέιγ, που ήταν «απούσα» στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.
Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία... ξεφούσκωσε μετά το 10' και σα να μην έφτανε αυτό «δώρισε» το γκολ με το οποίο οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ. Το τραγικό λάθος του Ανγκισά στο 21' έδωσε την ευκαιρία στον Γκριεζμάν να βρεθεί απέναντι από τον Μανταντά και με ιδανικό πλασέ να ανοίξει το σκορ.
Ο Γάλλος πλάσαρε υποδειγματικά, κάτι που δεν έκανε νωρίτερα (στο 4') ο Ζερμέν, όταν βρέθηκε σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ με τον Όμπλακ και σημάδεψε... την εξέδρα. Το γκολ έδωσε... φτερά στους νικητές, οι οποίοι σε συνδυασμό με την έξοδο του Παγέ στο 32' (αναγκαστική αλλαγή) ανέλαβαν πλήρως τα ηνία του αγώνα και στο 49' έβαλαν τις βάσεις για την κατάκτηση του τροπαίου.
«Δράστης» και πάλι ο Γκριεζμάν, ο οποίος «έσκαψε» τη μπάλα πάνω από τον Μπανταντά και με το 0-2 ουσιαστικά έδωσε πρόωρο τέλος στον τελικό.
Με τον Γιαν Όμπλακ να μένει ουσιαστικά θεατής στον αγώνα μέχρι το 81', οι Μαδριλένοι δεν πιέστηκαν καθόλου στην επανάληψη, πέρα από την φάση με την κεφαλιά του Μήτρογλου που σταμάτησε στο δοκάρι και στέρησε από τους Γάλλους τη δυνατότητα να ξαναμπούν στο ματς.
Στο 89', μάλιστα, ο Γκάμπι με δυνατό βολέ μέσα από την περιοχή «σφράγισε» τον θρίαμβο της Ατλέτικο.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ