Πώς η εντολή ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ για μη αδειοδότηση του Παναθηναϊκού μπορεί να οδηγήσει σε υποβιβασμό ομάδων Σούπερ Λιγκ-Φούτμπολ Λιγκ!

ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έχουν στριμώξει την ΕΠΟ με αφορμή την περίπτωση του Παναθηναϊκού. Οι δύο ανώτατες ποδοσφαιρικές Αρχές έχουν δώσει την εντολή στην Ελληνική Ομοσπονδία να μην μεταβάλλει τίποτα απολύτως στο κανονιστικό πλαίσιο της νομοθεσίας. Τι σημαίνει αυτό σε ελεύθερη μετάφραση; Ότι εάν δεν αλλάξει έγκαιρα ιδιοκτήτη το "Τριφύλλι", πηγαίνει αυτόματα στον υποβιβασμό.
Τι μπορεί όμως να σημαίνει και για άλλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ και της Φούτμπολ Λιγκ η εντολή των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ για εφαρμογή των κανονισμών;
Σε άλλο άρθρο της έρευνάς μας σας είπαμε ότι το να έχει μία ομάδα προπονητή με το προβλεπόμενο πτυχίο, είναι βασικό κριτήριο για την αδειοδότησή της. Σε κάθε άλλη περίπτωση σημαίνει αφαίρεση της άδειας και υποβιβασμός. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, οι μισές ομάδες επί του συνόλου σε Σούπερ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ, έχουν προπονητή χωρίς πτυχίο.
Επομένως εάν εφαρμοστεί ο κανονισμός και ειδικά το άρθρο 36, τις ομάδες που έχουν προσπαθήσει να παραπλανήσουν τις αρχές, η νέα σεζόν θα τις βρει σε χαμηλότερη κατηγορία...