Θρίαμβος της Λίβερπουλ, 5-2 τη Ρόμα!

Με τρομερή εμφάνιση του Σαλάχ η Λίβερπουλ προηγήθηκε 5-0, αλλά η Ρόμα πέτυχε δύο γκολ στα τελευταία λεπτά και το τελικό 5-2 του "Άνφιλντ" δίνει σαφές προβάδισμα τελικού στους "Κόκκινους"!
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ ήταν καταπληκτικός, πέτυχε δύο τρομερά γκολ, φτάνοντας τα 10 στην διοργάνωση, ενώ εν συνεχεία έκανε τις ασίστς σε Μανέ και Φιρμίνο, ο οποίος από κόρνερ του Μίλνερ έκανε το 5-0, φτάνοντας και αυτός τα 10 γκολ φέτος!
Το γκολ του Σαντιό Μανέ ήταν το 8ο στην φετινή διοργάνωση, έτσι είναι εντυπωσιακό πως απ' τους 5 πρώτους στον πίνακα των σκόρερς οι 3 είναι της Λίβερπουλ, ενώ ο Τζέιμς Μίλνερ έφτασε τις 9 ασίστς!
Η Ρόμα ξεκίνησε με σαφή πρόθεση να "χτυπήσει" απ' τα πλάγια, θέλοντας να εκμεταλλευτεί την απειρία των μπακ της Λίβερπουλ, Αλεξάντερ-Άρνολντ και Ρόμπερτσον.
Μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Κέβιν Στρόουτμαν έχασε την πρώτη ευκαιρία του ματς, με το σουτ του να μπλοκάρει ο Κάριους, όπως έκανε και ο Άλισον ένα λεπτό αργότερα στο σουτ του Σαλάχ.
Ο "Κόκκινοι" έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 5' με τον Φιρμίνο, απ' την πάσα του Σαλάχ, ενώ στο 7' ο Άλισον μπλόκαρε το του Άλεξ Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν, ο οποίος στο 16ο λεπτό τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο και ο Γιούργκεν Κλοπ τον αντικατέστησε με τον Τζεορτζίνιο Βαϊνάλντουμ.
Η πρώτη φορά που πραγματικά μία απ' τις δύο ομάδες έφτασε κοντά στο γκολ ήταν στο 18', όταν ο Αλεκσάντρ Κολάροφ έπιασε ένα πολύ δυνατό μακρινό σουτ, ο Κάριους έκανε λάθος εκτίμηση και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.
Ακολούθησε ένα τρίλεπτο εφιαλτικό για τους Ιταλούς, καθώς ο Μανέ στο 28' έχασε τεράστια ευκαιρία σε αντεπίθεση, αστοχώντας στο τετ-α-τετ με τον Άλισον, ένα λεπτό μετά δεν έπιασε καλά το πλασέ απ' το ύψος του πέναλτι, ενώ στο 30' ο Άλισον απέκρουσε το σουτ του Σαλάχ.
Δεν έγινε όμως το ίδιο στο 36', όταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ έπιασε ένα φανταστικό πλασέ με αριστερό, με τον Άλισον να μην μπορεί να αντιδράσει και τον Αιγύπτιο να "πληγώνει" την πρώην ομάδα του, να ανοίγει το σκορ για τη Λίβερπουλ και να σηκώνει τα χέρια, καθώς δεν ήθελε να πανηγυρίσει.
Λίγο έλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματά τους οι Άγγλοι στο 38', όταν η κεφαλιά του Ντέγιαν Λόβρεν χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, το έκαναν όμως στο 45'+1', ξανά με "δράστη" τον Σαλάχ, ο οποίος νίκησε στο τετ-α-τετ τον Άλισον με εντυπωσιακό "σκαφτό" πλασέ, έπειτα απ' την φοβερή πασά του Ρομπέρτο Φιρμίνο που στην αντεπίθεση κέρδισε την κόντρα απ' τον Μανωλά.
Ο Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο στο ημίχρονο έβγαλε τον Τζενγίζ Ουντέρ και έβαλε στην θέση του τον Πάτρικ Σικ. Ο Τούρκος δεν μπορούσε να κερδίσει "μονομαχίες" και γενικά δεν είχε διάθεση για άμυνα. Δεν ήταν και στο σύστημά του άλλωστε, ενώ ο Τσέχος πήγε να βοηθήσει τον Τζέκο στην επίθεση και το σύστημα ουσιαστικά ήταν πλέον 5-3-2.
Δεν άλλαξαν και πολλά, η Λίβερπουλ συνέχισε να κερδίζει τις "μονομαχίες" στο κέντρο, να παίζει με ψυχή και να βγαίνει στην αντεπίθεση σχεδόν όποτε θέλει.
Από "εκτελεστής" ο Σαλάχ έγινε δημιουργός, έτσι η Λίβερπουλ από δικές τους ασίστς είχε φτάσει στο 4-0 στο 61ο λεπτό! Και στις δύο περιπτώσεις έκανε το γύρισμα από δεξιά και από κοντά σκόραρε στο 56' ο Σαντιό Μανέ, ενώ στο 61' ο Ρομπέρτο Φιρμίνο ήταν αυτός που του έδωσε το "έτοιμο" γκολ.
Τα τελευταία του χαρτιά τα έριξε στον αγωνιστικό χώρο ο Ντι Φραντσέσκο στο 67', με τους Μαξίμ Γκοναλόν και Περότι, αλλά δύο λεπτά μετά ο Ρομπέρτο Φιρμίνο πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ και έκανε το 5-0! Το κόρνερ το εκτέλεσε ο Τζέιμς Μίλνερ και αυτή ήταν η 9η ασίστ του στη φετινή διοργάνωση!
Ο Κλοπ στο 75' έβγαλε απ' το ματς τον Σαλάχ για τον ξεκουράσει και η Ρόμα... αναθάρρησε! Ο Έντιν Τζέκο κατάφερε στο 81' να μειώσει και στο 85' Περότι με πέναλτι πέτυχε και δεύτερο γκολ για τους Ιταλούς.
ΠΗΓΗ: sport24.gr