Ο χαμένος σεβασμός του Ρονάλντο...

Ο Δήμος Μπουλούκος από το gazzetta.gr, παραμερίζει για λίγο τα ποδοσφαιρικά επιτεύγματα του Ρονάλντο, στέκεται στον αλαζονικό χαρακτήρα του και πιστεύει ότι στο ματς της Γιουβέντους, έβλαψε πραγματικά τον εαυτό του.

Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή, λέει ένα παλιό ρητό που πολλοί το χρησιμοποιούν ακόμα και στις ημέρες, αλλά προφανώς λησμονούν τον παράγοντα «συμφέρον» που έχει μπει για τα καλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. 'Η παραβλέπουν συμπεριφορές όπως αυτή του Κριστιάνο Ρονάλντο που μπροστά στην επίτευξη του στόχου του - που την Τετάρτη ήταν η πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League – ισοπεδώνει με τη συμπεριφορά του ιστορικούς συλλόγους όπως η Γιουβέντους, τεράστιους αντίπαλους όπως ο Μπουφόν και εντέλει, στη δίνη του ναρκισισμού του, χαλάει ακόμα και την ίδια την εικόνα του!

Αυτό είναι και το τεράστιο λάθος που έκανε ο Πορτογάλος πανηγυρίζοντας σαν τρελός και επιδεικνύοντας αυτάρεσκα τους κοιλιακούς του, μετά το αμφισβητούμενο πέναλτι με το οποίο σκόραρε, απέναντι σε έναν «κρύο» τερματοφύλακα που μόλις είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο και στον επίλογο μίας δύσκολης βραδιάς για τη Ρεάλ.

Και μπορεί στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, τα αποτελέσματα να είναι αυτά που μετράνε, αλλά όταν είσαι ο Κριστιάνο Ρονάλντο πρέπει να προσέχεις και την εικόνα σου.

Για το τι θα μπορούσε να κάνει, η απάντηση είναι απλή: Εννοείται να σκοράρει, εννοείται να σηκώσει πανηγυρικά το χέρι του, αλλά μέχρι εκεί! Ολες οι υπερβολές που ακολούθησαν, αλλά και οι δηλώσεις του μετά τον αγώνα για τους παίκτες της Γιουβέντους «δεν καταλαβαίνω γιατί έκαναν έτσι...» όχι απλώς ρίχνει νερό στο μύλο όλων των haters του Πορτογάλου, αλλά επιβεβαιώνει ότι η αυταρέσκεια που έχει, το υπερφίαλο εγώ του και η περιφρόνηση για τον αντίπαλο, σε μεγάλες μάζες του φίλαθλου κοινού, θα επισκιάζουν και τις τεράστιες ικανότητες του.

Υπάρχει και η άλλη άποψη, αρκετά πιο απλοϊκή που θα πει «δεν τον θέλω για γαμπρό στο σπίτι μου, θέλω να τον βλέπω να παίζει υπέροχη μπάλα» που για αρκετούς έχει βάση. Δυστυχώς, όμως, όταν είσαι παγκοσμίως προβεβλημένη προσωπικότητα, δεν κρίνεσαι μόνο για το ποδοσφαιρικό σου ταλέντο, αλλά για κάθε κίνηση σου και ο Κριστιάνο Ρονάντο έχασε πολλούς πόντους στην εκτίμηση του κοινού, στο ματς με τη Γιουβέντους.

Και να δεχθώ να γράψει στα παλιά του παπούτσια όλους τους άλλους, από το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κοινό, μέχρι τους... συναδέλφους του στην Γιουβέντους!

Οχι, όμως, τον Τζανλουϊτζι Μπουφόν, ένα παίκτη – κόσμημα από όλες τις απόψεις, που πρεσβεύει συνεχώς την έννοια του fair play, στο τελευταίο μάλιστα αγώνα του στο Champions League! Δεν γίνεται να του παίρνεις την πρόκριση μέσα από το στόμα, με το πέναλτι που σηκώνει μεγάλη συζήτηση και μετά να... σφυρίζεις κλέφτικα και να λες «δεν καταλαβαίνω γιατί έκαναν έτσι...»! Ηταν τέτοιος ο εκνευρισμός των Γιουβεντίνων που ο Μπουφόν είδε την πρώτη κόκκινη κάρτα μετά από 117 αγώνες στη διοργάνωση!

Ισως να έρθει κάποια ώρα που ο Ρονάλντο θα αντιληφθεί ότι πρώτα απ' όλα τσαλάκωσε την ίδια του την εικόνα. Μπορεί όμως – που είναι και το πιο πιθανό – να μην καταλάβει τίποτα, επικεντρωμένος στα επιτεύγματα του, στους διογκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς και στο μύθο που ο ίδιος θέλει να πιστεύει ότι έχει χτίσει για τον εαυτό του, επαναλαμβάνοντας με κάθε τρόπο και σχεδόν σε κάθε συνέντευξη «ότι είναι ο κορυφαίος».

Μόνο που ο τίτλος του κορυφαίου απονέμεται και δεν... αρπάζεται! Και με τα χθεσινά καμώματα του, ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκτός από την επίδειξη του καλογυμνασμένου κορμιού του, κάνει κακό στον ίδιο του τον εαυτό, πλήττοντας την εικόνα που με τόση προσπάθεια έχει δημιουργήσει.

(Ευχαριστούμε τον Δήμο Μπουλούκο για την ευγενική παραχώρηση του κειμένου)