Ο Άρης Λώττας στο Campion.gr!

Ο Άρης Λώττας στο Campion.gr! Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός του Άρη με μεγάλη εμπειρία και διαδρομή στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ και της Φούτμπολ Λιγκ, μίλησε αποκλειστικά στην ιστοσελίδα μας. Διαβάστε όσα μας είπε για την νυν ομάδα του αλλά και τις κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας, για τους στόχους του και το μέλλον του, αλλά και για την σύγκριση των δύο κορυφαίων κατηγοριών της χώρας. Επίσης δεν μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για την συμμετοχή του στο σπουδαίο φιλικό του Άρη με την φημισμένη Μπόκα Τζούνιορς!

Άρη φέτος είναι η χρονιά σας και από την αρχή ήσασταν το μεγάλο φαβορί για την άνοδο. Ποιές είναι κατά την γνώμη σου οι δύο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας;
Από την αρχή της σεζόν δείξαμε ότι εμείς και ο ΟΦΗ θα είμαστε οι δύο καλύτερες ομάδες. Κατά την διάρκεια της χρονιάς ο ΟΦΗ αντιμετώπισε κάποια προβλήματα αλλά νομίζω ότι τα ξεπέρασε και από ότι δείχνει και η βαθμολογία εμείς οι δύο είμαστε οι καλύτερες ομάδες. Η Παναχαϊκή είναι η ευχάριστη έκπληξη η οποία ακολουθεί κοντά και μέχρι τέλους κυνηγούσε την 2η θέση.

Μέχρι στιγμής ποιό ματς σας δυσκόλεψε περισσότερο;
Η Φούτμπολ Λιγκ, όπως έχω ξαναπεί, είναι μια κατηγορία που για να κερδίσεις οποιοδήποτε ματς πρέπει να ματώσεις. Καμία ομάδα δεν θα σου χαριστεί για να πάρεις τους 3 βαθμούς. Νομίζω ότι κρίνοντας από το αποτέλεσμα, το ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο το οποίο χάσαμε ήταν το πιό δύσκολο. Αν και ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, δεχτήκαμε ένα γκολ σε κομβικό σημείο. Δεν νομίζω ότι μας έχει δυσκολέψει κάποια άλλη ομάδα.


Έχεις συμμετάσχει στην Σούπερ Λιγκ με την φανέλα της Κέρκυρας και έχεις μακρά εμπειρία από την Φούτμπολ Λιγκ. Ποιές είναι οι διαφορές ανάμεσα στις δύο κατηγορίες;
Το επίπεδο της Σούπερ Λιγκ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχει πέσει. Όπως είναι η κρίση στην Ελλάδα αγγίζει και το ποδόσφαιρο και τα μπάτζετ έχουν μειωθεί. Δεν νομίζω ότι υπάρχουνε μεγάλες διαφορές και όταν μιλάμε για ομάδες όπως είναι ο Άρης και ο ΟΦΗ δεν θα έχουνε κανένα πρόβλημα στην Σούπερ Λιγκ.

Τί έφταιξε και δεν ανέβηκε πέρυσι ο Άρης;
Αυτή την ερώτηση μου την κάνανε από την πρώτη μέρα που ήρθα στον Άρη. Όταν είσαι σε μία ομάδα πρέπει να πάρεις και τους κατάλληλους ανθρώπους. Ο κύριος Μυροφορίδης έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι αυτό που κάνει το κάνει καλά, το λένε οι αριθμοί. Και νομίζω ότι πέρυσι πίστευε ο κόσμος του Άρη πίστευε τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι κατά τη γνώμη μου ήταν για Σούπερ Λιγκ. Αλλά για να ανέβεις πρέπει να ματώσεις την φανέλα και παίζουν πολλά ακόμη ρόλο. Τα γήπεδα, οι καιρικές συνθήκες και πολλά πολλά ακόμη.


Φέτος παίξατε ένα πολύ σπουδαίο φιλικό απέναντι σε μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, την Μπόκα Τζούνιορς. Πως είναι να παίζεις εναντίον της;
Δεν μπορείς να περιγράψεις με λόγια αυτό το συναίσθημα και αυτή την εμπειρία που ζήσαμε όλα τα παιδιά εκείνη την ημέρα. Από την πρώτη μέρα που μας είπαν για το φιλικό περιμέναμε πως και πως γιατί υπήρξε και μια καθυστέρηση με αλλαγή ημερομηνίας, λόγω αεροπορικών εισιτηρίων κτλ. Εάν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να περιγράψεις αυτό που ζήσαμε και αυτό που αντικρίσαμε στο γήπεδο. Τ εισιτήρια ήταν sold-out, πυρσοί, Μπόκα, κόσμος, πολύ μεγάλη εμπειρία!

Ποιό είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο του Άρη;
Ο κόσμος του Άρη έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και δεν το αξίζει ούτε αυτός ούτε η ομάδα. Την επόμενη χρονιά ο Άρης στην Σούπερ Λιγκ πρέπει να κηνυγά την 5άδα και όλους τους στόχους που θέτει. Θέλω να τους πω να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα, το κάνουν με πάρα πολλή αγάπη. Το κάνουν τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, το κάνουν με πολύ πάθος και αγαπούν πολύ την ομάδα. Είναι άδικο για τον κόσμο του Άρη να ταλαιπωρείται έτσι αυτά τα χρόνια.


Την επόμενη σεζόν θα σε δούμε με την φανέλα του Άρη;
Το συμβόλαιό μου τελειώνει το καλοκαίρι. Δεν έχω μιλήσει με κάποιον αλλά θεωρώ ότι δύσκολα θα είμαι στην ομάδα του Άρη.

Οι προσωπικοί στόχοι;
Πρώτα από όλα να τελειώσει η χρονιά και να έχουμε όλοι υγεία. Τότε θα κάνουμε το "ταμείο", θα δούμε τί προτάσεις υπάρχουνε και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας.

Έχεις γούρια πριν μπεις στον αγωνιστικό χώρο;
Τα γούρια νομίζω ότι είναι κάτι προσωπικό και για να το πεις σε κάποιον σημαίνει ότι δεν πιστεύεις στο γούρι.