Τον έχουν όλοι τους «Γραμμένο»...

Ένας ανίσχυρος άνθρωπος, υπάλληλος του αφεντικού που «πλήρωσε» για να τον εκλέξει, ανέχεται να τον φτύνουν νομίζοντας πως ψιχαλίζει.

Του Γιώργου Χελάκη

Ίσως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που ο πρόεδρός της είναι τόσο ανυπόληπτος και ανίσχυρος. Πρόεδροι-ενεργούμενα πέρασαν κι άλλοι από την ΕΠΟ. Όπως πέρασαν και πρόεδροι με ισχυρές προσωπικότητες έστω κι αν ο απολογισμός τους είναι αμφιλεγόμενος και πλευρές της δράσης του σκοτεινές.

Υπήρξαν και πρόεδροι που η εκλογή τους στοίχισε πολλά λεφτά στους υποστηρικτές τους. Πρόεδρος που να κρύβεται και να παθαίνει αφωνία όταν το ελληνικό ποδόσφαιρο γίνεται θέμα συζήτησης στα media όλου του κόσμου δεν υπάρχει άλλος. Μόνο ο Βαγγέλης Γραμμένος το πέτυχε αυτό. Ο πρόεδρος-υπηρέτης δυο αφεντάδων. Του Ιβάν Σαββίδη που «ξοδεύτηκε» για να πετύχει την εκλογή του και της Επιτροπής Παρακολούθησης FIFA και UEFA που λειτουργούν όπως η τρόικα πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είναι εντυπωσιακό  πως ο κατά τα λοιπά λαλίστατος πρόεδρος ΕΠΟ δεν βρήκε να πει ούτε μια κουβέντα καταδίκης της πράξης του Ιβάν Σαββίδη. Από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη το βράδυ που γράφονται αυτές οι γραμμές πέρασε αρκετός καιρός. Πέρασε ο χρόνος για το αυτόφωρο εναντίον του Ιβάν Σαββίδη. Βγήκε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ με δήλωσή του και ζήτησε συγνώμη για την πράξη του. Βρήκε την μιλιά του ο κ. Βασιλειάδης και κατονόμασε και κατέκρινε τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο μόνος που έχει καταπιεί το αμίλητο νερό είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος. Ψέλλισε κάτι περί παθογενειών του ελληνικού ποδοσφαίρου κι αυτό ήταν όλο. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που κατακεραύνωσε τον Ολυμπιακό επειδή διαμαρτυρόμενος για τα σφυρίγματα εις βάρος του ζήτησε να οριστούν διαιτητές από το εξωτερικό. Και τι δεν του έσουρε με ανακοίνωσή της ΕΠΟ. Απείλησε με ποινές διότι -έλεγε στην ανακοίνωση- ο Ολυμπιακός διασύρει το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό.

Τώρα που ο διασυρμός είναι πραγματικός και παγκόσμιος ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον κ. Γραμμένο.. Ούτε απολογητικός ούτε καταγγελτικός ούτε επιθετικός, απλά ανύπαρκτος. Ο άνθρωπος στο πρόσωπου του οποίου, όσοι τον εγκατέστησαν, είδαν τη νίκη της ισονομίας και της κάθαρσης απέναντι στο παρασκήνιο και την διαφθορά. Αυτοί που τον περιέφεραν ως λάφυρο στην μάχη για την εξυγίανση είναι αυτοί που του κρατούν το στόμα κλειστό.

Ένας ανίσχυρος άνθρωπος, υπάλληλος του αφεντικού που «πλήρωσε» για να τον εκλέξει, ανέχεται να τον φτύνουν νομίζοντας πως ψιχαλίζει. Η ΕΠΟ βουλιάζει μαζί του στην ανυποληψία. Βρίσκει την μιλιά του στο «Μακεδονία Παλλάς» και την χάνει όταν πρέπει να πάρει θέση για όσα έκανε ο «χορηγός» του το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα. Αν του αναγνωριστεί η αφοσίωση θα βρει τουλάχιστον αύριο-μεθαύριο, μια θέση στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ή σε κάποια από τις επιχειρήσεις του κ. Σαββίδη.

Μια αργομισθία για τον αφοσιωμένο κ. Γραμμένο που δέχτηκε να ξεφτιλιστεί υποδυόμενος τον πρόεδρο της ΕΠΟ και μίλησε μόνο με την φωνή του αφεντικού του...