Ο Αντράζ Στρούνα στο Campion.gr!

Ο Αντράζ Στρούνα στο Campion.gr! Ο διεθνής Σλοβένος άσος σε μία αποκλειστική συνέντευξη όπου μιλάει για όλους και για όλα! Για το νέο βήμα στην καριέρα του με την Ανόρθωση, για την καριέρα του στην Σκωτία με την Χαρτς από όπου μας έστειλε δώρο την φανέλα του που φόρεσε σε αγώνα (δείτε την εδώ), αλλά και την καριέρα του στην Αμερική με την Νέα Υόρκη. Φυσικά δεν γινόταν να μην τον ρωτήσουμε για τις τεράστιες προσωπικότητες που είχε συμπαίκτες, δηλαδή τον θρύλο της Μίλαν και της Γιουβέντους και κάτοχο 2 Τσάμπιονς Λιγκ και 1 Μουντιάλ, Αντρέα Πίρλο, τον θρύλο της Μπαρσελόνα και της Ατλέτικο και κάτοχο 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 1 Μουντιάλ και 1 Euro, Νταβίντ Βίγια και προπονητή τον θρύλο της Άρσεναλ και κάτοχο 1 Μουντιάλ και 1 Euro, Πατρίκ Βιεϊρά! Βεβαίως μας μίλησε και για την παλιά του ομάδα, τον ΠΑΣ Γιάννινα, για τους προσωπικούς του στόχους, αλλά και για τον Ζλάτκο Ζάχοβιτς. Διαβάστε τι δεν ξεχνάει από τα χρόνια του στα Ιωάννινα και το μήνυμα που στέλνει στους φίλους του ΠΑΣ!

Αντράζ το νέο βήμα στην καριέρα σου είναι η Κύπρος και η Ανόρθωση. Το Κυπριακό πρωτάθλημα είναι ένα πρωτάθλημα που βελτιώνεται ραγδαία, καθώς επίσης και οι ομάδες του στην Ευρώπη έχουν πολύ καλή παρουσία. Μίλησέ μας για την εμπειρία σου αυτή.
Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες. Οι καλύτερες ομάδες της Κύπρου το αποδεικνύουν αυτό στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ και κάνουν πολύ καλές εμφανίσεις απέναντι σε ομάδες από τα μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Έχουν αποδείξει ότι είναι ισάξιοι αντίπαλοι αυτών των ομάδων.

Στην Αμερική έπαιξες στην Νιού Γιόρκ Σίτι και ήσουν στην ίδια ομάδα με παγκοσμίου φήμης και κλάσης προσωπικότητες. Είχες συμπαίκτες τον Αντρέα Πίρλο και τον Νταβίντ Βίγια και προπονητή τον Πατρίκ Βιεϊρά. Μίλησέ μας γι' αυτούς.
Αποτελούν όλοι τους παράδειγμα τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου. Για μένα ήταν ένα προνόμιο να είμαι στην ίδια ομάδα μαζί τους. Κάθε μέρα στις προπονήσεις και στους αγώνες μπορείς να δεις όσα κάνουν και να μάθεις πολλά. Υπό τις οδηγίες του Βιεϊρά είναι μεγάλη ευχαρίστηση να παίζεις. Είναι πολύ καλός τόσο με τους ποδοσφαιριστές, όσο και με όλους τους ανθρώπους της ομάδας. Πάντα αφιερώνει χρόνο στο να φτιάχνει καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα. Οι ιδέες του στην τακτική και οι οδηγίες του, κάνουν ευκολότερο για εμάς να παίζουμε ποδόσφαιρο. Είτε στην επίθεση, είτε στην άμυνα. Δηλαδή απολαμβάνουμε το ποδόσφαιρο σε κάθε επίπεδο.

Ο Πίρλο και ο Βίγια σαν άνθρωποι πως είναι; Εννοώ λόγω του ότι είναι σούπερ σταρς και της υψηλής τους αναγνωρισιμότητας, έχει ιδιοτροπίες η συμπεριφορά τους;
Εάν οποιοσδήποτε πιστέψει ότι θα έχουν περίεργη συμπεριφορά επειδή είναι σούπερ σταρς κάνει λάθος. Συμπεριφέρονται σαν κανονικοί άνθρωποι και ακόμη καλύτερα. Είναι όλοι τους ταπεινοί και σέβονται τους πάντες και το εννοώ αυτό. Σέβονται τους πάντες. Είναι φιλικοί προς όλους τους συμπαίκτες τους. Σαν άνθρωποι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο Πίρλο εντυπωσιάζει με την ηρεμία του και την πραότητά του, ενώ ο Βίγια είναι εξαιρετικά ενεργητικός, έχει ενέργεια λες και είναι 20 ετών! Μπορείς πάντα να τους προσεγγίσεις και να μιλήσεις μαζί τους για πολλά θέματα ακόμη και εκτός ποδοσφαίρου. Μπορείς να μάθεις πολλά ακόμη και αν απλά παρατηρείς την συμπεριφορά τους μέσα και έξω από το γήπεδο. Για μένα είναι παράδειγμα τόσο σαν ποδοσφαιριστές, όσο και σαν άνθρωποι.

Θα πας στο ματς προς τιμήν του Πίρλο τον Μάιο στο Μιλάνο;
Όταν πρωτοάκουσα ότι θα γίνει ένα τέτοιο ματς σκέφτηκα ότι θα είναι σπουδαίο και θα είναι πολύ ωραία αν πάω. Αλλά δεν ξέρω ακόμη αν θα μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου με την Ανόρθωση.


(Με την βασική 11άδα της Νιού Γιόρκ Σίτι, μαζί με Πίρλο και Βίγια)

(Με την φανέλα της Νιού Γιόρκ Σίτι)

Ένα όνειρο πολλών ποδοσφαιριστών είναι να παίξουν σε κάποιο πρωτάθλημα όπως αυτά της Αγγλίας και της Σκωτίας. Εσύ μετά τον ΠΑΣ πήγες στην Σκωτία και έπαιξες με την φανέλα της Χαρτς. Είναι απόλαυση να παίζει κάποιος εκεί;
Το να αγωνίζεσαι στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ιδιαίτερο λόγω της ποδοσφαιρικής τους κουλτούρας, λόγω των παραδόσεών τους αλλά και λόγω της Ιστορίας των ομάδων τους. Παίζοντας στο Εδιμβούργο και στη Χαρτς έζησα όλη αυτή την εμπειρία.

(Με την φανέλα της Χαρτς)

(Με την φανέλα της Χαρτς)

Ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει βγάλει η Σλοβενία. Τί είναι για τους Σλοβένους;
Σαν ποδοσφαιριστής ήταν ο καλύτερος Σλοβένος όταν αγωνιζόταν. Έχει τεράστια καριέρα με συλλόγους αλλά και με την Εθνική, καθώς ήταν βασικός συντελεστής σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες. Τώρα κάνει καλή δουλειά σαν τεχνικός διευθυντής στην Μάριμπορ και έχουν πάει στη φάση των ομίλων σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πολλά χρόνια στη σειρά.

Ποιοί είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;
Έχω κάποιους προσωπικούς στόχους, αλλά το σημαντικότερο είναι να συγκεντρωθώ στους στόχους της τωρινής μου ομάδας, της Ανόρθωσης.

Ποιοί είναι οι στόχοι σου με την Εθνική Σλοβενίας;
Θέλω ακόμη πολύ να παίζω για την Εθνική Σλοβενίας. Τα περασμένα 2 χρόνια επειδή άλλαζα ομάδα τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου έχανα τα ματς της Εθνικής που ήταν προγραμματισμένα για εκείνες τις ημέρες και αυτό επηρέασε το στάτους μου στην Εθνική. Πλέον είμαι συγκεντρωμένος στους στόχους μου με την Ανόρθωση και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και θα χαρώ πολύ να ξαναφορέσω το Εθνόσημο.


(Με την Εθνική Σλοβενίας εναντίον της Εθνικής Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ)

(Με την φανέλα της Εθνικής Σλοβενίας)

Έχεις επικοινωνία με παλιούς σου συμπαίκτες;
Ναι φυσικά. Από κάθε ομάδα στην οποία αγωνίστηκα έχω επαφή με παλιούς μου συμπαίκτες.

Από τα πρωταθλήματα στα οποία έχεις περάσει μέχρι στιγμής στην καριέρα σου, ποιό πιστεύεις ότι ήταν στο υψηλότερο επίπεδο κατά την γνώμη σου;
Επειδή μόλις ήρθα στην Κύπρο, δεν θα την υπολογίσω στην απάντησή μου. Στα πρωταθλήματα στα οποία έχω συμμετάσχει αυτό που είχε μεγαλύτερη διαφορά ήταν κυρίως στο στιλ ποδοσφαίρου που παιζόταν. Περισσότερο μου άρεσε το MLS (Αμερική) και το Ελληνικό.

Θα ήθελες να ξαναπαίξεις στον ΠΑΣ;
Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος και για τον λόγο αυτό δεν κάνω ιδιαίτερα πλάνα.

Τι σου έχει μείνει αξέχαστο από τα χρόνια που ήσουν εδώ;
Το ευχαριστήθηκα πολύ. Πέρασα πολύ ωραία με την ζωή στα Ιωάννινα και ανακάλυψα πολλά ωραία πράγματα. Επίσης έκανα φιλίες που διαρκούν. Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, μου μένει αξέχαστη η δουλειά με τον κύριο Πετράκη που είναι ένας πραγματικός κύριος και τα στοιχεία του χαρακτήρα του με επηρέασαν θετικά. Επίσης το συναίσθημα μετά το ματς με την Ξάνθη όταν και προκριθήκαμε στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις ήταν φοβερό.

Ποιό μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φίλους του ΠΑΣ;
Θέλω να τους πω ένα σύνθημα! ΠΑΣ ολέ ολέ Γιαννενάρα μου τρελαίνομαι! Άγιαξ!

(Με την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα)

(Με την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα)

(Η φανέλα του από την Χαρτς που φόρεσε σε αγώνα της ομάδας και μας την έκανε δώρο)

(Πρωταθλητής Σλοβενίας με την Κόπερ το 2010)