Μεγάλες αλλαγές στην Serie A από την νέα σεζόν

Αρκετές και σημαντικές αλλαγές θα πραγματοποιηθούν στην Serie A, αρχής γενομένης από την νέα αγωνιστική περίοδο.
Ο Τζιοβάνι Μαλάγκο που είναι πρόεδρος της Ολυμπιακής Ομοσπονδίας της Ιταλίας (CONI), δηλαδή της ανώτατης αθλητικής αρχής της χώρας, ανακοίνωσε πως το επόμενο πρωτάθλημα της Serie A θα διεξαχθεί με σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα. Αναλυτικά όσα είπε:
"Το επερχόμενο πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 19 Αυγούστου και ο τελικός του Super Coppa ορίστηκε για τις 12 του μήνα, χωρίς ωστόσο να έχουμε ορίσει την τοποθεσία.
Τον επόμενο χρόνο θα υπάρξουν δύο μεσοβδόμαδες αγωνιστικές, στις 26 Σεπτεμβρίου και στις 3 Απριλίου, συν το γεγονός ότι θα διεξαχθεί για πρώτη φορά Boxing Day με τους αγώνες να διεξάγονται στις 22, 26 και 30 Δεκεμβρίου και τη σεζόν να επαναρχίζει στις 20 Ιανουαρίου.
Επιπλέον, στις 13 Ιανουαρίου του 2019 ορίστηκαν να διεξαχθούν αγώνες αποκλειστικά για το Κύπελλο Ιταλίας με μια μικρή αλλαγή. Δεν θα είναι υποχρεωτικό για τις "μεγάλες" ομάδες να δίνουν το νοκ-άουτ παιχνίδι εντός έδρας, αλλά αυτό θα ορίζεται από κλήρωση.
Τέλος, όσον αφορά στις μεταγραφικές περιόδους ανακοινώθηκε πως η καλοκαιρινή θα λήξει στις 18 Αυγούστου, 24 ώρες πριν την έναρξη της επόμενης Serie A. Το ίδιο θα συμβεί και με του Ιανουαρίου όπου αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 19 Ιανουαρίου".