Τέλος η κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά της Σούπερ Λιγκ

Είναι οριστικό πλέον ότι από την νέα σεζόν δεν θα υπάρχει η κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά της Σούπερ Λιγκ, κάτι το οποίο πρακτικά σημαίνει πως η Nova δεν θα είναι ο μοναδικός τηλεοπτικός σταθμός που θα δείχνει ματς του Ελληνικού πρωταθλήματος. Δηλαδή κάθε ομάδα θα διαπραγματεύεται μόνη της τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αναμετρήσεών της.
Στην φετινή σεζόν δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, όμως το συνδρομητικό κανάλι άσκησε το μονομερές δικαίωμά του για τον πρόωρο τερματισμό της Σύμβασης Κεντρικής Διαχείρισης (ΣΚΔ) Σούπερ Λιγκ μεταξύ της εταιρείας και των ΠΑΕ για την αγωνιστική σεζόν 2018-2019.
Από το καλοκαίρι και έπειτα, η Nova θα υπογράψει διμερείς συμβάσεις με τις ομάδες, το οικονομικό ύψος των οποίων θα είναι προσαρμοσμένο στα σημερινά δεδομένα της Ελληνικής τηλεοπτικής αγοράς και σε καμία περίπτωση δεν θα περιλαμβάνει και τις 16 ομάδες.

Η σχετική ανακοίνωση της Forthnet αναφέρει:

"12.02.2018 Η εταιρεία Forthnet A.Ε. (στο εξής η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι, ασκώντας σχετικό συμβατικό δικαίωμά της, προχώρησε σε λύση της συνεργασίας της (που περιλαμβάνει δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης) με την διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, Super League, για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019. Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται σύμφωνα με το άρθρο 17 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς (MAR) και την παράγραφο 4.1.3.6. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ισχύει".