Ούτε ο Αστέρας Τρίπολης σταμάτησε την ΑΕΚ

Τέσσερα 24ωρα πριν την πρώτη μάχη των «32» του Γιουρόπα Λιγκ με την Ντιναμό Κιέβου στο Μαρούσι, η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης.
Στο ντεμπούτο του Νίκλας Χουλτ με την κιτρινόμαυρη φανέλα (αναδείχθηκε κι MVP της αναμέτρησης), η Ένωση κατάφερε να πετύχει το γκολ της νίκης στο 61ο λεπτό με το πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου.
Πριν συμβεί αυτό, όμως, το συγκρότημα του Μανόλο Χιμένεθ, έχασε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο για να προηγηθεί, αλλά ο Αστέρας είχε σε μεγάλη μέρα τον γκολκίπερ Αθανασιάδη, ο οποίος έκανε δύο μεγάλες αποκρούσεις σε σουτ των Αραούχο και Γκάλο στο 26' και 43' αντίστοιχα.
Η φάση του αγώνα, όμως, έγινε στο 13'. Στην προσπάθειά του να απομακρύνει ο Τριανταφυλλόπουλος «κρέμασε» τον Αθανασιάδη στέλνοντας τη μπάλα προς το τέρμα. Ομως εκατοστά πριν αυτή περάσει τη γραμμή, παρενέβη ο... Αραούχο και με ένα άγγιγμα την έστειλε στο δοκάρι! Είναι βέβαιο ότι η μπάλα θα κατέληγε στα δίχτυα αλλά ο Αργεντίνος ήταν υπαίτιος που χάθηκε το (αυτο)γκολ!
Οι Αρκάδες λίγο έλλειψε να τιμωρήσουν τους γηπεδούχους στο 57', όταν ο Σελίν στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έχασε απίστευτη ευκαιρία να σκοράρει. Λίγο αργότερα, ο ίδιος παίκτης ήταν η αιτία που η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι, όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του σε προσπάθεια του Γκάλο. Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε ψύχραιμα και με το γκολ αυτό η ΑΕΚ πήρε το «τρίποντο».
Στο 80' μετά από προσπάθεια του Αραούχο η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Αθανασιάδη, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο γκολκίπερ του Αστέρα έκανε νέα εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Λιβάγια.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ