Έβαλε και την Τσέλσι στο πελατολόγιο ο Μέσι!

Μόνο η Τσέλσι του είχε ξεφύγει, πάει κι αυτή... Με το πρώτο γκολ εναντίον τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Λιονέλ Μέσι επέτρεψε στην κυνική Μπαρσελόνα να φύγει με πολύτιμη ισοπαλία (1-1).
Έπειτα από οκτώ παιχνίδια και περίπου 600 λεπτά (κι αφού χρειάστηκε μια υπέροχη ενέργεια της «αλεπούς» Ινιέστα), ο σούπερ σταρ των «Μπλαουγκράνα» πέτυχε το πρώτο του γκολ απέναντι στους «Μπλε».
Τους απαγόρευσε, έτσι, να πανηγυρίσουν οτιδήποτε σε αυτό το παιχνίδι.

Το ματς

Χωρίς κλασικό σέντερ φορ (αφού τον ρόλο αυτό έπαιζε ο Αζάρ), αλλά με πάθος μπήκε στο ματς η Τσέλσι. Βγαίνοντας πρώτοι στις φάσεις και κυνηγώντας κάθε μπαλιά, οι Λονδρέζοι στρίμωξαν τους Καταλανούς. Κι εκείνοι -δίνοντας σαφή προτεραιότητα στο να μη δεχθούν γκολ- προσπαθούσαν σε κάθε ευκαιρία να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να παγώσουν τον ρυθμό. Αυτή η μεταμόρφωση ωστόσο δεν τους πήγαινε. Η Τσέλσι αν και είχε πολύ λιγότερο την μπάλα, έψαχνε περισσότερο το γκολ. Αυτό θα το είχε πετύχει αν ο Γουίλιαν δεν έβλεπε την μπάλα να του παίζει άσχημο παιχνίδι, χτυπώντας και στα δυο κάθετα δοκάρια του Τερ Στέγκεν σε ισάριθμα σουτ μέσα σε ένα δεκάλεπτο.
Ενώ λοιπόν η Μπαρσελόνα πλέον κυριαρχούσε (έχοντας πάρει τον έλεγχο του αγώνα μετά την ανάπαυλα), ήρθε η τιμωρία της. Ο Γουίλιαν στο 62' έκανε το 1-0 και κάπως έτσι οι παίκτες του Βαλβέρδε βρέθηκαν αντιμέτωποι με δυο σημαντικά εμπόδια: Το γνώριμο αμυντικό τείχος του Κόντε και το ρολόι που μετρούσε πλέον εναντίον τους. Δεν είχαν πει όμως την τελευταία τους κουβέντα...
Αν και η αντίδρασή τους λοιπόν στο γκολ ήταν σπασμωδική και η υπεροχή τους παρέμενε φλύαρη και ανούσια, βρήκαν τον τρόπο ν’ απαντήσουν. Ή μάλλον τον βρήκε ο αγέραστος Ινιέστα. Γιατί εκείνος μύρισε σαν γριά αλεπού την γκέλα στην (αλάνθαστη ως τότε) άμυνα της Τσέλσι. Εκείνος έσπευσε να την εκμεταλλευτεί. Κι εκείνος «σέρβιρε» στον Μέσι το πρώτο του γκολ απέναντι στους Λονδρέζους. Αυτό που σόκαρε υπερβολικά την ομάδα του Κόντε για να μπορέσει ν’ αντιδράσει και χάρισε την ανέλπιστη ισοπαλία που έκανε (ακόμα μεγαλύτερο) φαβορί για την πρόκριση τους «Μπλαουγκράνα».
ΠΗΓΗ: Σπορ FM