Επίθεση Μαρινάκη σε Σαββίδη, ΕΠΟ και Παπαπέτρου

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προχώρησε σε δηλώσεις στις κάμερες έξω από το "Γεώργιος Καραϊσκάκης", μετά το τέλος του ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Ο ιδιοκτήτης των Πρωταθλητών Ελλάδας καταδίκασε τα επεισόδια και ασχολήθηκε κυρίως με τη διαιτησία του Τάσου Παπαπέτρου στο ντέρμπι, ενώ εξαπέλυσε βέλη εναντίον του Ιβάν Σαββίδη και της ΕΠΟ.

"Σήμερα ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλά και δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Περιμέναμε πολλά περισσότερα. Όπως με έχουν πληροφορήσει για γεγονότα μετά από τον αγώνα, είναι κάτι που καταδικάζουμε χωρίς δεύτερη κουβέντα και λυπούμαστε γι' αυτό. Να πούμε όμως πώς φτάσαμε μέχρι εδώ.
Να δούμε τι έγινε με τη διαιτησία. Όταν δεν σου δίνουν ένα πέναλτι, όταν υπάρχει επιθετικό φάουλ, όταν υπάρχουν αμφισβητούμενες φάσεις που κερδίζει πάντα ο αντίπαλος. Δεν γίνεται η ομάδα να αποδίδει τόσο καλά, όταν συμβαίνει κάθε Κυριακή το ίδιο πράγμα.
Πάμε στους αντιπάλους μας τώρα. Τι έγινε παιδιά στο γήπεδο του Παναιτωλικού; Τι έγινε σήμερα, νωρίτερα στους Ζωσιμάδες; Άλλη εικόνα. Στο 87' δίνεται αμφισβητούμενο πέναλτι, ακόμα και οι ίδιοι το λένε. Σήμερα, αρχίζει ένα ματς και μπαίνει ένα γκολ δύο μέτρα οφσάιντ. Γι' αυτά όλα, τι λέει ο κ. Σαββίδης, που όλα αυτά τα χρόνια μας έπρηξε με την εξυγίανση και το καθαρό ποδόσφαιρο;
Εσείς οι δημοσιογράφοι, που έχετε γράψει εκατοντάδες άρθρα, τι έχετε να πείτε; Σας καλύπτει αυτό; Είναι εξυγίανση; Η Ελλάδα γίνεται ρεζίλι και φταίει ο Ολυμπιακός ή φταίει η εικόνα που βλέπουμε στα γήπεδα;
Ο Ολυμπιακός δέχεται έναν πρωτοφανή στα χρονικά πόλεμο. Έχετε δει την ανακοίνωση της ΕΠΟ: Όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο, έχετε δει ομοσπονδία να βγάζει ανακοίνωση εναντίον του Ολυμπιακού, που δίνει τα περισσότερα χρήματα στην ΕΠΟ μέσω των μεταγραφών του; Στον Ολυμπιακό που διαφημίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο; Να υπάρχει σεβασμός.
Γνωρίζετε τι τραβάμε καθημερινά; Τι άλλο να κάνουμε; Κάθε μέρα προσπαθούμε για το καλύτερο και τους έχουμε όλους απέναντί μας. Γίνεται η μία αδικία μετά από την άλλη. Άνθρωποι είμαστε και στη διοίκηση. Χωρίς να θέλω να καλύψω κανέναν. Έχουμε απαιτήσεις και όταν αδικούμαστε και όταν παίζουμε καλά, θέλουμε να παίζουμε καλύτερα.
Αυτός ο πόλεμος είναι πρωτοφανής. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι. Έχει καταντήσει αηδία όλη αυτή η ιστορία. Δεν θέλω να βρω δικαιολογίες. Ό,τι έχω κάνει στη ζωή μου, το έχω κάνει υπό δύσκολες συνθήκες. Όμως έχουν μαζευτεί πολλοί απέναντί μας και αυτό το κάνει πολύ δύσκολο. Θα συνεχίσουμε. Ενισχυθήκαμε, κάναμε πράγματα για να βελτιώσουμε την εικόνα μας, όμως δεν μας αφήνουν. Γενικότερα, είμαι απογοητευμένος με ό,τι συμβαίνει και με τον πόλεμο που δεχόμαστε.
Να σας πω την αλήθεια, γι' άλλη μια φορά δεν είδα (σ.σ. τα επεισόδια). Τα είδα τώρα, στα video και σας λέω και πάλι ότι τα καταδικάζω 100%. Επίσης, πρέπει να δούμε αν όντως είναι οπαδοί του Ολυμπιακού. Σήμερα είναι μία περίεργη μέρα, πολύς κόσμος, υπήρχε ένταση. Να τα ψάξουμε να δούμε τι ακριβώς συνέβη.
Η εικόνα του Ολυμπιακού δεν είναι τυχαία. Όταν δεν παίρνεις πέναλτι και είσαι στο 1-0 και δεν γίνεται το 2-0, μετά υπάρχει άλλη ψυχολογία. Είμαι ο πρώτος που λέω ότι δεν έπαιξε καλά ο Ολυμπιακός, αλλά δεν τον άφησαν να παίξει και καλά.
Την επόμενη μέρα θα παλέψουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Φυσικό είναι. Η ομάδα σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί. Είδαμε και στο 1ο ματς με την ΑΕΚ, ήταν πολύ καλύτερος ο Ολυμπιακός. Σας λέω και πάλι, όμως, η ψυχολογία των παικτών κάθε φορά που κερδίζουν κάτι που δεν τους δίνεται, αυτό που δικαιούνται, παίζει ρόλο.
Αν δείτε, ο Μποτία στα αποδυτήρια έκλαιγε ο άνθρωπος. Τον έπνιγε η αδικία. Το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι το πόσο παίξαμε ή το πόσο αδικηθήκαμε; Εγώ πιστεύω και τα δύο μαζί".
ΠΗΓΗ: sport24.gr